МВР търси допълнително финансиране за охраната на протестите

8214
МВР търси допълнително финансиране за охраната на протестите

Заради протестите МВР търси допълнителни средства, тъй като разходите по охраната в София растат. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Йовчев обясни, че усилията за опазване на мирния характер на протестите костват много на полицията. „Зачестиха случаите, в които има хора, които се опитват да провокират насилие и такива, които носят оръжие. Има хора с хладно оръжие, вериги, боксове. В първия ден на протеста пред парламента имаше хвърляне на предмети, опити за насилие над депутати. Търсим допълнителни ресурси, трябва да получим повече средства от бюджета, защото те не са предвидени”, каза вътрешният министър, цитиран от Агенция "Фокус".

Йовчев: До 15 август ще има нов Закон за МВР

До 15 август ще предоставим нов Закон за МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при представянето на програмата ...

В столицата вече са прехвърлени полицаи от други райони на страната за охрана.

Относно новия Закон за МВР Йовчев уточни няколко детайла. Основната идея е полицаят да бъде там, където има нужда от него, обясни министърът, цитиран от БГНЕС. За целта GPS система ще координира разположението на патрулите. Ще има извънщатни служители на МВР. В по-трудно достъпните места ще се организират граждански патрули, които да подпомагат дейността на полицията. Има бивши служители на МВР и армията, които могат да бъдат включени в този процес. Имаме указания на областните дирекции на МВР, разработват карта на престъпността и започват така да работят.

Ще има система за персонална оценка на служителите и ще се обвърже кариерното развитие и заплащането на служителите в МВР. Ще има нови правила за постъпване на работа в МВР, за кариерно развитие и освобождаване. Служителите не са достатъчно добре подготвени и вината не е тяхна, ръководният състав не е подготвен, това е основен проблем, който трябва да се реши, много още трябва да работим и за обучението на полицаите, които са на улицата, коментира министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com