Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж в женски дрехи граби софиянци

08 август 2012, 13:19 часа • 12351 прочитания

20-годишен младеж с помощта на дълга руса перука, грим и женски дрехи успял за месец да ограби възрастни жители на столичния квартал "Левски".

Изобретателният крадец е задържан от столичните полицаи.

20-годишният И.Б. е задържан за 72 часа с повдигнато обвинение по чл. 196 от НК, съобщиха от МВР. В рамките на месец в местното районно управление били регистрирани четири престъпления, извършени в кв. "Левски". Жертвите, трудно подвижни, на преклонна възраст, сигнализирали в полицията за посещения в домовете си от непозната млада жена. Тя била на около 25 години, с изрусена коса и тъмна кожа. Твърдяла, че дължи пари на техни роднини. Докато разговаряли на входната врата, тя молела да я поканят вътре, за да запишат мобилния й телефон за връзка. Влизайки в жилището, оглеждала обстановката и за секунди пребърквала връхните дрехи на закачалките в коридора или грабвала портфейли и портмонета, оставени на видно място. На първи юли възрастна жена се разделила с 1100 лева, оставени в престилка, висяща на закачалка. Следващата кражба била на 40 лева от портфейл на собственика , третата – на 630 лева и златни накити, а последната – на първи август. Тогава собственикът на къщата се разделил с часовник "Сейко" и портфейл с неголяма сума пари.

В хода на разследването със съдействието на криминалисти от сектор "Превенция и контингент" в столичната дирекция била установена самоличността на автора на деянията. Оказало се, че това е мъж, преоблечен в женски дрехи. 20-годишният И.Б. от Лом е известен на полицията за измами, наскоро излязъл от затвора след изтърпяване на присъда за подобно деяние. Пребивавал в столицата и преди два дни при обход на кв. "Суха река" автопатрул го засякъл и заловил на ул. "Тодорини кукли".

И.Б. бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е разпознат по категоричен начин от жертвите на престъпленията.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура той остава в ареста за 72 часа с повдигнато обвинение по чл. 196 от НК. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на измамника.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес