Мълния за малко не взе жертви на конни състезания в Шумен

20364
Мълния за малко не взе жертви на конни състезания в Шумен
Снимка: БГНЕС

Мълния за малко не взе жертви по време на конни състезания в Кабиюшката гора край Шумен. Инцидентът е станал около 13,00 часа днес. Пострадали са четирима души, които незабавно са били откарани в шуменската болница, където им е оказана спешна помощ. От здравното заведение са изпратили 3 линейки до мястото, където падна мълнията. По първоначални данни младо момиче е пострадало по-тежко. То и другите трима са в съзнание и са настанени в шуменската болница, пише шум.бг. Според дежурния лекар пострадалите са две жени и двама мъже. По-тежко пострадалата жена е с обгаряния в лявата част по тялото. Мълнията е излязла през левия й крак, където също има сериозни изгаряния. Жената е от София и е съдия в състезанието.

Международният турнир по конен спорт беше едно от съпътстващите мероприятия по честването на 150-годишнината на ДП "Кабиюк". Той започна в 10,00 часа и на мястото присъстваха стотици любители на конния спорт. Около 12,00 часа времето се развали и част от публиката си тръгна.

Мълния уби трима на плаж в Аржентина

Трима души загинаха, а други 15 бяха ранени, след като мълния падна на препълнен от хора плаж в Аржентина.Двама души са в критично съст...

Освен рождения ден на Държавното предприятие “Кабиюк” днес в Шумен честват 10 години от първия международен турнир по всестранна езда, провеждащ се край града, а Българската федерация по конен спорт празнува и 100 години от своето създаване.

В гората край Кабиюк се провеждат и състезанията за Балканско и държавно първенство по конен спорт. В петък надпреварите започнаха с обездка, а днес е дисциплината крос кънтри, в неделя е прескачането на препятствия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com