Над 45% от децата у нас са в риск от бедност или социално изключване (ВИДЕО)

1325
Над 45% от децата у нас са в риск от бедност или социално изключване (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages.com

Над 45% от децата у нас са в риск от бедност или социално изключване, каза в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“ Диляна Славкова от Националната мрежа за децата.

По думите ѝ инвестицията в бъдещето на подрастващите ще спомогне за развитието на страната. Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година ще даде нови възможности за развитието на децата, поясни Славкова.

Майката на нападнато момче: Децата ни се колят по улиците като идиоти

Децата ни се колят по улиците като идиоти. Притеснявам се за него, за всички деца се притеснявам. Това каза майката на едно от нападна...

„Редица от препоръките на ЕК към нас призовават за инвестиране в децата. Затова такъв приоритет ще е в синхрон с исканото от Европа. Страните, които инвестират много в децата, имат по-нисък процент от хора, изложени на риск от бедност и социална изолация. Имат по-високи образователни постижения, по-голяма заетост, по-нисък дефицит и по-висок БВП на глава от населението. Инвестициите в децата както според ЕК, така и според различни анализи са много добро средство за изкореняване на предаваните от поколение на поколение бедност и социална изолация и за увеличаване възможностите на по-късен етап в живота“, коментира Диляна Славкова.

Тя допълни, че причина за ранното отпадане от училище са бедността, социалното изключване, проблемното поведение и фактът, че родителите са принудени да търсят препитание в страни от Европейския съюз. Общностно-ориентираните училища имат бъдеще, каза още Славкова.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com