НАП: Не знаем откъде са парите за Дипломатическия клуб, но са чисти

4328
НАП: Не знаем откъде са парите за Дипломатическия клуб, но са чисти
Снимка: БГНЕС

Според Националната агенция по приходите (НАП) има ясен произход на средствата за закупуването на Дипломатическия клуб в Бояна. Те са дадени от друго юридическо лице. Това обяви пред bTV говорителят на агенцията Росен Бъчваров.

Припомняме, че в началото на септември се разбра, че старозагорската фирма Exclusive Web Design на по-малко от година и с 3 лв. капитал е спечелила търг на Агенцията за приватизация за Дипломатическия клуб "Бояна" и още три имота в квартал "Изток". Фирмата е собственост на трима 20-годишни младежи от Стара Загора. 

Официално: Сделката за Дипломатическия клуб е финализирана

Сделката за Дипломатическия клуб „Бояна” е финализирана и вече бившият държавен имот е с нови владетели, съобщи ClubZ. Три...

Сделката предизвика обществен и политически скандал, заради това, че е продаден актив на дружество, което е включено в списъка със забранените за приватизация дружества с държавно участие от 50 процента. Възникна спор дали процедурата е законна. Според АПСК търгът е проведен редовно, тъй като забранителният списък обхващал ясно записани държавни фирми и обособени техни части, а Дипломатическият клуб не е сред тях.

Няма как обаче да се каже кое е юридическото лице – така е по закон. Законът ясно казва, че резултатите от проверки и ревизии са конфиденциални. Имало е случаи, които сме искали да оповестим такава информация, но по закон няма как”, подчерта Бъчваров.

Според него работата на НАП е да изследва дали някой не е избягнал плащането на данъците – с това се занимаваме, допълни той.

През септември Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол продаде Дипломатически клуб "Бояна", обособена част от АДИС - на дружеството "Ексклузив Уеб Дизайн" ЕООД -Стара Загора. Съдружници в "Ексклузив Уеб Дизайн" са 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов. Фирмата, с начален капитал три лева, се занимава с уеб дизайн и е била единствената, която е участвала в търга за дипломатическия клуб.

След скандала с "Бояна": Забраняват продажбата на дипломатически имоти

Министерският съвет одобри обособени части от АДИС (резиденции и офиси на посолства) да могат да се включват в забранителния списък за ...

Що се отнася до данъчната кампания, тази година за първи път се вижда превес на онлайн подадените декларации – към момента те са около 1000, докато хартиените декларации са около 500-600, каза още Бъчваров..

„Всеки данъкоплатец е добре дошъл в офисите на НАП, но с онлайн услугите, които предлагаме, може всичко да стане и по интернет. Крайният срок изтича през май, но който плати до края на март и подаде данъчната си декларация онлайн, печели 5%”, припомни Бъчваров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com