НАП ще следи за правилата за течните горива

18473
НАП ще следи за правилата за течните горива
Снимка: БГНЕС

НАП ще следи за правилата, касаещи течните горива. Това става ясно от проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства от Министерството на финансите, предаде БГНЕС.

Проектът е свързан с необходимостта от привеждане на наредбата в съответствие с приетите промени в Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), в сила от 1 януари 2015 г. за осъществяване на ефективен контрол от приходните агенции върху целия процес, свързан с доставките и движението на течни горива от производител и вносител до краен потребител, и за предотвратяване укриването и невнасянето на данъци и недопускане за продажба на течни горива с неясен произход и качество в бензиностанциите и другите обекти за съхранение на горива.

В изпълнение на изискванията на ЗДДС проектът регламентира начина, по който следва да се извършва регистрирането и отчитането при зареждане на превозни средства, машини, съоръжения и друга техника за собствени нужди с течни горива.

Определен е и срокът до 31 януари 2015 г., в който органите по приходите на НАП извършват първоначални проверки на данъчно задължените лица, които зареждат течни горива за собствени нужди. В случаите на констатирано несъответствие на данъчно задълженото лице се дава едномесечен срок за привеждане на дейността му по зареждане на течни горива за собствени нужди в съответствие с изискванията на наредбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество