НБУ с кампания в подкрепа на сирийските деца

28850
НБУ с кампания в подкрепа на сирийските деца
Снимка: БГНЕС

Нов български университет стартира кампания в подкрепа на сирийските бежанци от Интеграционния бежански център, който се намира в съседство на университета в кв. Овча Купел, съобщиха от университета, предаде БГНЕС.

Настоятелството на Нов български университет в три поредни месеца ще осигури доставката на храни и санитарни материали за бежанския център, като студенти-доброволци ще връчат дарението лично на настанените в центъра хора.

В кампанията ще се включат Студентският съвет, преподаватели по изкуствата, преподаватели по български език, Международният отдел, Издателството на НБУ. Вестникът на университета ще отразява всеки месец съдбата на сирийските бежанци. Сред около 1000 настанени в центъра в Овча Купел бежанци живеят 370 деца, от които 70 не са придружени от своите родители.

Хуманитарната кампания на Нов български университет ще бъде специално насочена към децата в бежанския център. Кампанията ще протече под знака на честванията на 70-годишнината от издаването на книгата "Малкият принц", чийто автор Антоан дьо Сент Екзюпери казва: "Благотворителността не изисква признателност. Благотворителността не се върши от милосърдие, нито, за да си доставиш щастие. Благотворителността означава да участваш в това - да се възвърне на един човек неговото човешко достойнство."

За децата от бежанския център Нов български университет ще сформира детски университет, в който ще се организират курсове по рисуване, театър, танци. Университетът е планирал провеждането на благотворителни мачове с отбори, сформирани от деца-бежанци, на новооткритото университетско спортно игрище.

Университетът ще помогне за направата на ремонт на Клуба на бежанеца и прилежащите му части, където в навечерието на Нова година ще бъде отпразнуван рожденият ден на Малкия принц. По време на курсовете си по рисуване, децата сами ще изработят украсата. Празненството ще бъде организирано от Издателството на Нов български университет със специалната подкрепа на Института за европейски и международни науки в Реймс, Франция и съвместно с редица други приятели и партньори на НБУ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com