Не са виждали Галеви в Ресилово от обявяването на присъдите

15706
Не са виждали Галеви в Ресилово от обявяването на присъдите
В Дупница отдавна се носят слухове, че те ще избягат от страната и няма да влязат в затвора

Никой в дупнишкото село Ресилово не е виждал от края на миналата седмица Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, предаде БГНЕС.

Вратата на имението им в Ресилово, където живеят дупнишките бизнесмени, са затворени както винаги, но зад тях няма признаци на живот. Пред портите бе паркиран само един червен джип, който със сигурност не е на "братята". На вратата на имението има красноречив надпис: "Обектът се охранява с видеокамери"

Живущите в съседство с просторното имение в полите на Рила не са виждали джиповете на бизнесмените да влизат зад портите от края на миналата седмица, когато бяха потвърдени ефективните присъди на Галев и Христов. Никой в Ресилово не казва лоша дума за бизнесмените. Имат ги за благодетели на селото.

Пламен Галев и Ангел Христов, не са установени в момента на посочените от тях адреси. Това каза по-рано днес говорителят на Окръжна прокуратура — Кюстендил Марияна Сиракова. Още в петък Окръжна прокуратура изпратила присъдите за изпълнение в областното звено "Съдебна охрана". Най–вероятно в понеделник те са започнали да ги търсят на адресите, които посочили, но засега не са намерени. Ако не ги намерят, от съдебна охрана ще върнат присъдите на окръжния прокурор, а пък той ще ги изпрати за изпълнение в полицията, т.е. от ОД на МВР - Кюстендил, и те ще ги обявят за общодържавно издирване. "Продължава работата на областно звено "Съдебна охрана" по установяването им, имат наложена забрана, с която им се забранява да напускат територията на страната", обясни Сиракова.

Присъдата е изпълнена за други трима от групата група за рекет и изнудване. В затвора в Бобовдол, за да изтърпят наказанията си вече са Георги Блатски, който трябва да лежи три години и шест месеца в затвора, Апостол Чакалов - Тоци, който получи 4 г. затвор, толкова зад решетките трябва да лежи и Владимир Ангелов - Стъклето.

Внезапното изчезване на братята е най-коментираната тема в Дупница днес. В южния град отдавна се носят слухове, че те ще избягат от страната и няма да влязат в затвора. Назоваваше се дори и конкретна дестинация за бягството им – Аржентина, тъй като от там не можели да ги екстрадират. Хората разказват, че откакто Върховният касационен съд потвърди присъдите на Ангел Христов и Пламен Галев, двамата вече не минавали демонстративно с джиповете през центъра на града и никой не ги е виждал.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните присъди на Ангел Христов и Пламен Галев. Те бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие.

 

Братя Галеви изчезнаха, търси ги "Съдебна охрана"

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, изчезнаха. От дни никой не ги е чувал. От днес са подадени за издирване от з...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com