НЕК дава над 50 млн. лева за охрана

10142
НЕК дава над 50 млн. лева за охрана
Снимка: БГНЕС

Над 50,3 млн. лв. с ДДС за денонощна въоръжена охрана на обекти дава НЕК за срок от 4 години. Обектите са много и са разделени в седем обособени позиции.

В сравнение с предишното възлагане, през 2015 година, сумата за целта е увеличена с приблизително 42%. Тогава тя е била обявена на стойност 35,3 млн. лв. с ДДС и договорена за 34,6 млн. лв. Контрактите са сключени през септември и октомври месец 2015-та отново за 48 месеца.

"Уорли Парсънс" осъди НЕК за 32 млн. евро за АЕЦ "Белене"

"Уорли Парсънс" осъди Националната електрическа компания (НЕК) по делото за АЕЦ "Белене". В резултат държавната електрическа компания ...

Процедурата ще е дълга и започва с договаряне с предварителна покана за участие. Прогнозната дата за изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати е 4 декември тази година. Целта е поръчката да бъде финализирана до изтичане на предишните четиригодишни контракти – тоест, до септември-октомври месец 2019 г. От бъдещите изпълнители се очаква да разполагат с общо не по-малко от 149 радиостанции и толкова мобилни телефони, със 157 огнестрелни оръжия, с девет високопроходими автомобила с GPS и 840 охранители.

Най-много сили са нужни за охраняване на каскада „Доспат-Въча и площадката на АЕЦ „Белене“.

Това е една от най-скъпите поръчки за охранителния бизнес, но какво ще се охранява?

Първата позиция е за обекти от хидроенергиен комплекс „Белмекен-Сестримо-Чаира”, хотел-общежитие в гр. Белово, складова база – Белово, строителна площадка „Яденица”, съоръжения „Яденица” и язовирен район „Искър”. Тя е за сумата от 7 749 907лв. без ДДС.

Втората е за обекти от каскада „Баташки водносилов път“ и язовирен район „Белмекен“ с прогнозна стойност 6 988 939 лв. без ДДС.

НЕК и АПИ в 8-годишен спор за "златния път"

Осем години вече две държавни инстанции спорят коя е по-права. Или ако се възползваме от древногръцката митология тук въпросът е коя от...

Третата е за обекти от каскада „Доспат-Въча“ на стойност не по-голяма от 8 222 448 лв. без ДДС.Каскадата се състои от три хидровъзела „Доспат- Тешел”, „Въча”„Кричим” и „Цанков камък“.

Четвъртата е за обекти от каскада „Арда” на територията на Кърджалийска и Хасковска област и Централно управление на предприятие „Водноелектрически централи“ в Пловдив. Пределната стойност за нея е 4 089 062 лв. без ДДС.

Петата позиция е за обекти от язовирни райони „Розов кладенец”, „Овчарица”, „Копринка” в област Стара Загора и яз. „Александър Стамболийски“ в община Сухиндол. Прогнозната цена за нея е 4 678 524 лв. без ДДС.

Шестата е за обекти от площадка на АЕЦ „Белене“ и извън нейния периметър в общините Белене и Плевен. Нейната пределна стойност е 6 156 921 лв. без ДДС. Площадката на АЕЦ „Белене“ се намира на 5 км. източно от гр. Белене по поречието на река Дунав и на 6 км от „Свилоза” АД. Предназначена е за строителство на ядрена мощност. Общата площ на обекта е 2450 дка и целият район е с 10 км ограда.

Седмата е за обекти от язовирни райони „Петрохан“, „Благоевград“, ПД „Енерго“ – Предел, ВЕЦ „Мала църква“ и ПД „Енерго“ – Мала църква, ПД“Енерго“ – Приморско, ПД“Енерго“ – Росенец, ПД“Енерго1“ – к.к. Св.св. „Константин и Елена“, предприятие „ВЕЦ“ и ВЕЦ “Симеоново“, ремонтна база и Централно управление на предприятие „Язовири и каскади“, административна сграда на НЕК ЕАД – Централно управление. Прогнозната стойност за охрана на тези обекти е 4 067 757 лв. без ДДС.

И Корея се интересувала от АЕЦ "Белене"

Изпълнителният директор на Националната електрическа компания (НЕК) Петър Илиев заяви, че към АЕЦ "Белене" има интерес и от к...

Сегашните охранители са следните:

1. Секюрити Глобъл“ ЕООД - собственост на Николай Керин, е с договор на стойност 4 826 117 лв. без ДДС за каскада „Доспат – Въча“ и с още един - за каскада „Арда“, на стойност 2 898 000 без ДДС;

2. „Мултифорс А. С.“ ЕООД на Магдалена Пеева има договори за хидроенергиен комплекс „Белмекен-Сестримо-Чаира“ за 5 126 056 лв. без ДДС и за площадката на АЕЦ „Белене“ на стойност 4 350 720 лв. без ДДС;

3. „Гама Секюрити груп“ ДЗЗД (с участници „Боду“ ООД и „Пи-ЕС Трейд 2007“ ЕООД с управлявящи Костадин Байчев и Тихомир Тотов) има договор за обекти от каскадата „Баташки водносилов път“ и язовирен район „Белмекен“ за 4 906 944 лв. без ДДС. Същият консорциум има действащ контракт и за обектите от язовирни райони „Розов кладенец“, „Овчарица“, „Копринка“ и „Александър Стамболийски“ за сумата от 3 594 864 лв. без ДДС;

4. „Агенция за сигурност Скорпио“ ООД (собственост на кипърската „Вайарело Холдинг Лимитид“ и Васка Пенкова) е с договор за обектите от язовирни райони „Петрохан“, „Благоевград“, ПД „ЕНЕРГО“ Предел, ВЕЦ „Мала църква“ и ПД „ЕНЕРГО“ и др. за сумата от 3 123 870 лв. без ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com