Никой не може да каже колко точно абонати крадат топло

53647
Никой не може да каже колко точно абонати крадат топло
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Големият проблем е, че кражбите не са за сметка на „Топлофикация", а за коректните платци. Единственият начин да спрем това е , когато няма достъп, да начислим пълна мощност на радиаторите. Това коментира пред БНТ шефът на столичното парно Стоян Цветанов. Той бе категоричен, че никой не може да каже колко точно абонати крадат топло от съседите си. Почти е невъзможно да се докаже кражбата на топлоподаване.

Има много проблеми относно неплащането на сметки. Ако, "Топлофикация" е сгрешила някъде, съдът ще го постанови и ние ще си понесем отговорностите. Винаги съм твърдял, че хората трябва да си знаят правата и да ги защитават, продължи Цветанов. От днес стартираме първата ни мобилна приемна в София. Там всеки ще може да дойде, да обясни и да разгледаме неговия проблем. От началото на годината имаме близо 2000 споразумения с наши абонати.

Топлофикация може да бъде принудена да отчита парното и топлата вода отделно

Върховният касационен съд е надеждата на десетки граждани, които са подали искове срещу „Топлофикация” и начина на отчитане...

Това са начините да се решават проблемите, обясни шефът на "Топлофикация". Има нещо много хубаво в надигането на хората. Това означава, че те се борят за правата си и не позволяват на монополите да си правят каквото си искат. Най-важното за мен е хората да имат доверие в нас. Взимаме мерки и механизми, за да върнем това доверие, категоричен беше Цветанов. Хората трябва да имат право да избират. Не можем да приемаме правила, които да важат за всички и за всичко. Нашата е цел е да дадем на хората право на избор. Отворени сме за всякакви предложения, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com