Николай Марков: НСО е тежка гангрена в държавното ни тяло

5918
Николай Марков: НСО е тежка гангрена в държавното ни тяло
Снимка: БГНЕС

"Главният прокурор Гешев: "Няма как да имам доверие на една служба като НСО, където един висш офицер, е част от организирана престъпна група за поръчкови убийства. От хора, които да ми носят чантата - нямам нужда. Мога да си я нося сам."

Иван Гешев е гражданин, като всеки от нас, но на поста Главен прокурор на РБ той самия е институция, при това ключова за държавната власт", пише експертът по национална сигурност Николай Марков в социалната мрежа Фейсбук.

НСО: Няма да допуснем службата да бъде употребявана за политически цели

На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешни...

"За изминалите 12 години се срещнах лично с всички държавни институции и дадох хиляди интервюта по темата за така наречената Национална служба за охрана - от комисиите при Президента на РБ, през комисиите в Парламента до оперативните органи за управление и контрол на системата за защита на национална сигурност.

Проведох стотици лични срещи със значими политически и експертни фигури с надеждата за незабавна и неотложна реформа в тази служба. Омертата за мълчание беше толкова силна, че може да се сравни само с тази във мафиотска организация! Затова се заех с изследване на причините за това мълчание и достигнах до информация, която и до днес не мога да споделя в прав текст, но намирам други начини и форми за развръзка в личната ми кауза за справедливост.

Голяма надежда беше появяването на президента Радев на сцената, именно заради възможностите му да се ориентира по-добре от предишните в непозната ситуация, но и той попадна и се оплете в паяжината на интригите и евтините манипулации. Нещо повече, дни преди да бъде разкрита и публично обявена само една група за поръчкови убийства ръководена от служител на НСО, президента Радев изпъчи гордо гърди и обяви с умопомрачаващ патос, че в НСО работят професионалисти и службата е на най-високото ниво на подготовка. Позор. Всяка лъжа, завършва с позор.

Какъвто и да е Иван Гешев и както и да е попаднал на поста Главен прокурор, неговото парашутиране не се различава много от това на Борисов, Радев, Нинова или който и да бил друг артист от сцената на националния ни позор, а такива колкото искате. И въпреки всичко, Гешев е първият от системата на държаванатга власт, който каза истината за НСО, макар и да спести твърде много други неща. Някаква истина, събрана в две изречения от устата на висша държавна институция, която ползва освен публична, но и много друга значима информация за редица скрити процеси.

Ето как изведоха протестиращите майки от Народното събрание (ВИДЕО)

Точно в 18.15 часа вчера НСО изведе от парламента майките на деца с увреждания, които по-рано се барикадираха в сградата с искане за ос...

НСО е тежка гангрена в държавното ни тяло и независимо кой ще бъде оплетен, разплетен, поставен зависим или употребен като инструмент, ползван по тази важна обществена тема, той ще бъде пренесен по протокол в жертва на истината, която рано или късно ще бъде разкрита в пълния си вид. Някои публични фигури възприемат днешните си постове много сериозно, но утрешния ден не е техен и времето работи срещу тяната лична и обществена безотговорност, както и срещу вродената им, но умело прикрита циничност. Така изпълзяват нагоре тези опасни отровни видове!

Ще стигнем до цялата истина, а на такива като Гешев, които лично аз виждам нито като само добри или само лоши, ще кажа едно: Бъдете повече истински!

Другият избор е все летален, макар понякога закъснял", завършва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com