Нито един язовир няма да прелее, увериха от "Напоителни системи"

12239
Нито един язовир няма да прелее, увериха от "Напоителни системи"

Няма опасност от преливане на язовирите, които стопанисва фирма "Напоителни системи" в страната. Това каза пред "Фокус" Димитър Методиев, директор на дружеството във връзка с огромното количество дъжд, което се изля в страната в последните дни. Той увери, че има постоянно наблюдение на язовирите, стопанисвани от фирмата и ако някой от тях прелива, това се случва контролирано в съответния преливник.

Методиев добави, че "Напоителни системи" стопанисват 194 язовира, сред които 21 са значимите. По думите му без значение размера на язовира, той може да предизвика големи щети, тъй като всичките съоръжения са от самото създаване на язовирите и имат нужда от подмяна и рехабилитация. Относно трагичния инцидент в пловдивското село Брестовица, при който в канал на "Напоителни системи" бяха открити телата на две деца, Методиев заяви: "Не мога да коментирам в момента, защото текат следствени действия и трябва да се установи наистина какво се е случило и дали е станало в наши съоръжения".

Изпускат водите на язовир "Стамболийски" в Хасковско

Контролирано изпускане на водите на язовир "Стамболийски" до безопасно ниво започна днес (16 януари), съобщи БТА. В продължение на 12 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com