Нов протест в защита на Елисавета Попова и Меган

26107
Нов протест в защита на Елисавета Попова и Меган
Снимка: БГНЕС

В деня на може би най-големия национален празник на България пред резиденцията на британския посланик у нас Джонатан Алън.

Протестът е в защита на малката Меган, майка ѝ Елисавета Попова, бабата и дядото на детето.

Майката на Меган многократно е нарушила забрана на социалните служби във Великобритания

Още преди самото раждане социалните служби на Великобритания са започнали да следят поведението на българката Елисавета Попова и британ...

Елисавета, която живее във Великобритания, се разделила със съпруга си англичанин, след като го хванала да гледа порнографски материали с деца в интернет. Жената споделила за случилото се с акушерка, която подала сигнал в социалните служби.

Социалните работници, които се заели със случая, казали на Попова да не се среща с мъжа си. Оказало се обаче, че двамата са се виждали. Според Елисавета съпругът ù я е изнудил да се срещнат, като заплашил, че ще се самоубие. Мъжът ù пък бил категоричен, че тя е дошла да го види по свое желание.

Социалните преценили, че детето е в риск и в доклада си по случая посочили, че двамата не могат да се грижат за Меган. Родителите на Елисавета също били отхвърлени като неспособни да се грижат за Меган, тъй като знаели за влошените отношения между двамата съпрузи, но не реагирали по никакъв начин.

Меган е настанена при приемно семейство, а Елисавета има право да я вижда веднъж на четири седмици.

Протести в защита на българче, отнето във Великобритания

Протести в защита на Елисавета Попова, чиято дъщеря Меган беше отнета от съд във Великобритания, ще има днес и утре в София. Те ще са п...

През април социален работник съобщава на майката, че са намерили подходящи осиновители за детето, които трябва да бъдат одобрени до края на май.

Съдът отнема окончателно родителските права на Елисавета. За това е спомогнало изследване на общината от миналата година, според което българката може да се върне при бившия си съпруг, а това ще бъде рисково за Меган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество