Нова атака по сайта Биволъ

17514
Нова атака по сайта Биволъ

Нова атака отново блокира сървъра на Биволъ, който разкри досието на премиера Бойко Борисов, с агентурното му име Буда, предаде БГНЕС.

На официалната си Фейсбук страница от сайта съобщават: Преди два дни Биволъ блокира от голямо количество заявки. Направихме нужното, за да отразим атаката от тип Denial of Service DoS. Времето за достъп се увеличи, но сайтът се отваряше. Тогава засякохме ненормален брой конекции от анонимайзъра anonine.com. Не го отрязахме директно и добре направихме.

След днешната ни публикация сайтът отново беше блокиран от множество конекции. Оказа се, че идват от друго IP на същия този anonine.com. Хипотезата ни се потвърди и блокирахме цялата мрежа. Враговете на сайта използват изключително тъп метод, много по-неефективен от истински разпределен DoS. Пускат скрипт, скрит зад анонимайзъра, който за кратко време генерира стотици заявки и сайтът увисва.

Следващата стъпка на врага вероятно ще бъде да смени хоста на анонимайзъра. Ще ги отрежем пак. Ние ще се обърнем към шведската компания за съдействие при установяване на източника. Ще уведомим и компетентните служби. Работим, за да увеличим капацитета на машината и канала, инсталация на load balancer и няколко хостващи машини. В този смисъл даренията за по-качествен хостинг няма да са ни излишни.

По повод атаката преди дни Асен Йорданов един от собствениците на Биволъ обясни пред БГНЕС, че базата данни не е засегната и не са унищожени публикациите. Неизвестният сайт - anonine.com, генерира десетки хиляди заявки към Биволъ и по този начин блокира достъпа.

На въпроса как си обяснява случилото се тогава Йорданов отговори: Няма съмнение, че това е свързано с предстоящото публикуване на нови документи по досието Буда. "Получавали сме доста предупреждения и заплахи, включително и анонимни, или пък обаждане по телефона и мълчание в слушалката", каза още Йорданов. Той съобщи, че в последните дни се е засилила и хейтърската група срещу Биволъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com