Нови мерки срещу COVID-19 в Софийска област

2153
Нови мерки срещу COVID-19 в Софийска област
Снимка: БГНЕС

Софийска област въвежда нови противоепидемични мерки на база повишение на заболелите от коронавирус. От 7 февруари се въвежда обучение от разстояние в електронна среда на ротационен принцип в образователните институции в Софийска област.

За периода от 07-11 февруари 2022 г. се въвежда се обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от V, VI, VIII, IX и XI клас от образователните институции в Софийска област. За периода от 14-18 февруари 2022 г. се въвежда се обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от VII, X и XII клас от образователните институции в Софийска област;

Преустановяват се груповите посещенията в центрове - езикови и образователни, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни такива, школи за танцово и музикално изкуство, клубове и други предоставящи организирани групови услуги за деца и ученици.

Преустановява се провеждането на детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с организиран транспорт и груповите посещения на туристически обекти.

Преустановява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито, като музикални и други фестивали, събори, панаири, празници, фолклорни инициатива, фермерски пазари и базари и др., без прилагане на подхода „зелен сертификат“.

Въвеждат се ограничения до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейностите със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл.124 от Закона за туризма, въвеждане на работно време до 22:00 часа, при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, отчетно-изборни събрания и др., без прилагане на подхода „зелен сертификат“.

Разследване: Училище без ученици взима издръжка от МОН (ВИДЕО)

Училище с външна тоалетна, в което няма ученици, а малкото, които са там дори не знаят в кой клас са, взима 230 000 лева от МОН и общин...

Допуска се провеждане на културни, сценични и други мероприятия, циркови представления, прожекции на филми при използване на до 50% от капацитет/работна площ/брой лица, заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5 метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Провеждане на спортни състезания с професионален характер на закрито и на открито се допуска при използване на до 50% от капацитета за публика (брой лица), заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Преустановят се посещенията в пенсионерски клубове на територията на Софийска област. Търговските центрове, магазини и общинските пазари да работят при условие, че е организирана и се спазва еднопосочност на движението на xopaта и е създадена организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не се допускат повече от 1 човек на 8 кв.м. и задължително носене на маска.

Към 01.02.2022 г. Софийска област продължава да попада в лилавата зона. Към 01.02.2022 г. заболеваемостта в Софийска област е над 2 000 на 100 000 души за 14-дневна база.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com