X
 
 

Новини или Novini: Картината на печата за 18 ноември

1900 0
Новини или Novini: Картината на печата за 18 ноември
Снимка: iStock/Guliver
Новата седмица започва, а ние ще стартираме традиционно с преглед на най-важното от печата.

Сега

Обвиняемите за най-голямата фабрика за контрабандни тютюневи изделия /по определението на премиера Бойко Борисов/ се разминаха с мижави присъди, и то благодарение на прокуратурата, разкрива вестникът. В петък съдът одобри сключените споразумения между държавното обвинение и задържаните при спецакцията в пловдивското село Труд осем чужденци и четирима българи. Въпреки че стойността на конфискуваните цигари надхвърля 2 млн. лв., а самият Борисов заяви, че държавният бюджет е губел месечно между 15 и 20 млн. лева от дейността на цеха, 2/3 от подсъдимите получиха условни присъди. Осъдените ефективно пък няма да лежат повече от година и 4 месеца.

Труд

БСП отива на вътрешнопартийни избори тотално разделена. Това стана ясно след 7 часа заседание на Националния съвет на социалистическата партия, пише медията. Вътрешната опозиция не успя да наложи исканията си за промяна на устава за избор на председател на БСП и пълният цикъл на вътрешен вот ще мине и през пряк избор на председател. До оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова така и не се стигна.

24 часа

От ежедневника анализират на "американската мечта на BG политиците".  От 1990 г. насам няма български президент или премиер, който да не е настоявал, дори молил за среща с актуалния домакин на Белия дом. “Аз снимка до камината в Белия дом си имам.” Така премиерът Бойко Борисов опитваше да неглижира упреците преди година, че нарочно е решил той да води делегацията на България за годишната сесия на ООН в Ню Йорк вместо президента Румен Радев. Намеците бяха, че го е направил само защото Радев има снимка с американския президент Доналд Тръмп, а пък Борисов си нямал.

Монитор

Медията се спира на предложение болничните от джипитата да се ограничат до 7 дни. Тази мярка срещу прекомерния им брой особено по празниците предложи социалният министър Румен Петков по време на посещението си в град Елена и уточни, че става въпрос за тези, които се дават от личните лекари.Министерството на труда и социалната политика предлага 15% увеличение на заплатите на работниците в социалния сектор за 2020 г., за да спрат протестите. Той призна, че в системата има текучества, причината за което били ниските възнаграждения и голямото натоварване

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители