Новини или Novini - картината на печата за 3 декември

4122
Новини или Novini - картината на печата за 3 декември
Снимка: iStock/Guliver

Декември дойде, зимата – и тя. Зимата обаче отдавна върлува в България – поне като зимен сън и апатия. Да видим има ли нещо, което малко да ни поразбуди в днешния печат.

Вестник "Сега"

Бройката на живеещи от "подаяния" висши държавни служители се увеличава. В списъка е вече и Николай Нанков, който сега е зам.-регионален министър, но допреди два месеца водеше МРРБ. За разлика от Горанов обаче, безвъзмездният имот на Нанков в София бил за сметка на това, че "мажоритарният собственик" Тодорка Сотирова ползва къщата на Нанков в Априлци. Сотирова била семеен приятел на Нанков.

Вестник "24 часа"

Хубава вест за скиорите – Банско отваря пистите, засега частично. Оказва се обаче, че и там, и на Пампорово, и в Боровец вече ще е по-скъпо да се карат ски, защото ... поскъпнал токът! Промоционално на Банско дневната карта ще е 35 лева, а нормалната дневна карта на Боровец и Пампорово ще е по 58 лева. Само на Витоша цените остават като миналата зима.

Друга интересна новина гласи, че Петър Москов се е засилил да прави партия. Явно е време да си плаща някой бас с Борисов и да слага под мишничка специализираното медицинско оборудване, познато под името "патерица".

Вестник "Труд"

Новината, която е сред челните за вестника, ще зарадва мнозина – тази седмица се очаква да бъде гласувано предложение на председателя на правната комисия Данаил Кирилов за 750 лева глоба на всеки депутат, отсъствал „неоправдано” от работа. Всъщност това е новина, която влезе в дневния ред на обществото заради въпрос на Actualno.com към председателя на парламента Цвета Караянчева и се отнася само до случаите на поименна проверка - не за случаите "Делян Пеевски", който редовно си го няма в пленарна зала. Въпросът е само какво значи "неоправдано" и кой ще го определя – доста, доста ключово.

Вестник "Монитор"

Как може да се мине без МВР и гениалните им идеи? Поредната – да има двойни глоби за нарушения, които в работен ден не биха имали. Например - ако в почивен ден караме технически неизправно превозно средство, ще губим двойно повече точки. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не носим колан, отново ще следва същото наказание. Въобще – идилия.

Идилия е и съдбата на Цветан Василев. Гръмко се обявява, че заводът в Парачин ще съди банкера Цветан Василев за пропуснати ползи, само че в течение на статията четем, че пред съда ще се доказва дали фирмата "Вексилум" държи даден от "Глас Индъстри" заем от 47 млн. евро. И двете компании са свързани с Василев, като за втората от Парачин не оспорват дадения заем. Отново не баш компютри, ами и мирис на компоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...