Новини или Novini прегледът на печата за 30 октомври

2623
Новини или Novini прегледът на печата за 30 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Actualno.com ви предлага преглед на някои теми от всекидневниците в сряда, 30 октомври.

Сега

В някои райони „Не подкрепям никого“ стана трета „политическа сила“Преференциите отново произведоха стотици хиляди невалидни бюлетини. Опцията „Не подкрепям никого“ набира все повече популярност при гласуването. На някои места в страната тя се явява дори трета „политическа сила“. Във Варна при гласуването за кандидатите за районни кметове например почти 11 500 изби-ратели са посочили тази опция. В „Одесос“ „Не подкрепям никого“ печели 14.25% от гласовете (3239), а в „Приморски“ - 13.98% (4164), като и в двата случая това е трети по гласове резултат. Букурещ въвежда „кислородна“ винетка от 3.20 евро. Общинският съвет на Букурещ гласува въвеждането на нови такси за автомобили в града, които не отговарят на стандартите за замърсяване Euro 5. От 1 януари 2020 г. в центъра на града ще бъде забранено влизането на автомобили със сертификат Euro 2 или по-нисък от него.

24 часа

Народното събрание ще гласува оставките на Волен Сидеров и Лилияна Павлова. Атакистът си подаде молбата на 21 октомври с мотив, че е редно да се откаже от депутатското си място, след като е кандидат за кмет на София. Павлова е подала заявлението си за прекратяване на пълномощията ѝ като депутат на 16 октомври. През лятото правителството я номинира за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка.

Труд

Кандидатът на Спаси София Борис Бонев пред Труд: „Поколението на прехода беше излъгано. Прогнозите на социолозите не бяха грешка, а провал. Анализ на Димитър Гърдев: „Абу Бакър ал Багдади убит за девети и последен път. Позицията на вестника е с автор Емил Спахийски под заглавие „За сиренето и демокрацията“.““Отличиха Борисов с "Факла на свободата", отбелязва вестникът в надзаглавие.

Монитор

Прокуратурата проверява мистериозната смърт на 9-годишния Стефан от Кардам. Започналото разследване ще установява причините и обстоятелствата, довели до смъртта на момчето на 27 октомври тази година малко преди полунощ. В болница „Света Марина“ са настанени и две от сестрите на Стефан – на 7 и на 11 години. Децата са били приети първо в болницата в Добрич, след което са транспортирани във Варна.

Погребална агенция изпрати чужд покойник на близките му. За скандалния случай информира възмутената Никол Иванова. Тя разказа, че преди няколко дни починала нейната баба. Тъй като се налагало да се изчака пристигането на близък от чужбина, тялото на покойницата било поставено в хладилна камера. За уреждането на погребалната церемония семейството на покойната използвало услугите на местната погребална агенция „Анубис Тина”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com