Новините: Най-важното за деня, 12 юли

10854
Новините: Най-важното за деня, 12 юли
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важното от днешния ден в традиционния вечерен бюлетин.

ДЕПУТАТИ ПРЕДЛАГАТ ДА ИМА УИКЕНД ВИНЕТКИ

Депутати от ГЕРБ са внесли промени в Закона за пътищата, според които се въвежда уикенд винетка, която да важи от 12 часа в петък до полунощ в неделя.

ЗА ДОНАЛД ТРЪМП ГЕРМАНИЯ Е ПРОТИВНИК

Трансатлантическите отношения не са в криза – това определение би било омаловажаващо ситуацията. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп подкопава нашия просперитет и сигурност, коментират в редакцията на германския национален ежедневник Die Zeit.

ПИЯН НА КИРКА ЛИ Е ЮНКЕР НА СРЕЩАТА НА НАТО? (ВИДЕО)

Председателят на Европейската комисия и бивш премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер се прояви отново, този път на двудневната среща на НАТО, която се проведе вчера и онзи ден в Брюксел (11 и 12 юли).

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: БЕЗ ШУМ И ОЗВУЧАВАНЕ МЕЖДУ 23:00 И 8:00 ЧАСА

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за защита от шума, с които се забранява озвучаване на открито и шумни дейности в обекти в близост до жилищни сгради между 23.00 и 8.00 часа.

"ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" С ПОРЕДНА ЖАЛБА СРЕЩУ ПОДНОВЯВАНЕТО НА АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

"Демократична България" е внесла поредна жалба срещу второто решение на Министерския съвет за подновяване на проекта АЕЦ "Белене". Това съобщиха от пресцентъра на обединението.

ПРЕД ЕП ГОРАНОВ СЕ ЧУДИ, ЧЕ ИМА ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОБЛЕМИ В БЪЛГАРСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА

Не знам откъде идват информациите за проблеми в българската банкова система. Бяха направени стрес тестове, които не показаха проблеми. МВФ и Световната банка също направиха оценка на българската финансова система и не бяха открити проблеми. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов.

ПАРЛАМЕНТЪТ РЕШИ КАЗУСА С ДОБАВКИТЕ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за хората с увреждания. Така депутатите закърпиха висящото положение на хората с увреждания, които бяха застрашени да спрат да получават интеграционни добавки за транспортни, информационни и телекомуникационни услуги.

ПРОФ. ДИМИТЪР ИВАНОВ: ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА ЩЕ ПОПРЕЧИ НА ГОЛЕМИТЕ РЕФОРМИ

Информацията е твърде оскъдна, публична такава няма. Доколкото знам, България е кандидатствала да влезе и в Банковия съюз, и в ERM II.

ПАРАДОКС: НЯМА СПИСЪК С ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПО КОЙТО ДА СЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Не съм убеден, че това е незаконно. Това заяви Нели Кацарска, директор на 155-та детска градина в Слатина, в коментар относно това как влизат децата в детски градини и големият брой хронични заболявания по документи на приети в детски градини деца в София.

НА КОГО ДАВА КАБИНЕТЪТ ПОЛОВИН МИЛИАРД ЛЕВА?

Държавната консолидационна компания (ДКК) получава допълнително 500 млн. лева. Решението за това бе взето на заседанието на Министерския съвет в сряда. С парите ще бъде увеличен капиталът на дружеството, съобщиха от правителствената пресслужба.

НЯМА ДА ЗНАЕМ АКО ПОЛИТИК ИЛИ МАГИСТРАТ ЗАБОГАТЕЕ ВНЕЗАПНО СЛЕД НАПУСКАНЕ НА ВЛАСТТА

Декларациите за имотите и за конфликт на интереси на хората, които са заемали висши държавни длъжности, ще бъдат скривани, когато те излязат от властта. Така ще остане тайна, ако политик или магистрат внезапно забогатее след напускането си.

ЗАХАРИЕВА ПРЕД ГОЛЯМА РУСКА МЕДИЯ: ХОЛАНДИЯ И ФРАНЦИЯ НИ ПРЕЧАТ ШЕНГЕН

Холандия и Франция пречат на България и Румъния да влязат в Шенгенската зона. Това заяви в интервю за руското издание "Известия" българският министър на външните работи Екатерина Захариева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com