Новините: Най-важното за деня, 14 декември

3640
Новините: Най-важното за деня, 14 декември
Снимка: Getty images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 14 декември, петък.

БОРИСОВ СЧИТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УЯЗВИМА ОТ КОНФЛИКТА РУСИЯ-УКРАЙНА

България е изключително уязвима от този конфликт не само заради транзита на газ, но заради близостта и екваторията на Черно море. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Брюксел напрежението между Русия и Украйна след инцидента в Керченския пролив. Премиерът заяви също така, че нито веднъж не е заставал срещу решение на президента Румен Радев.

ШЕФЪТ НА КАТ КАЗАНЛЪК Е ОТКРИТ МЪРТЪВ

Близо до Бузовград, където е живеел по принцип, е намерен прострелян в автомобила му началникът на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов. Той е издирван от два дни, след като сестра му, с която е живеел на един адрес в Бузовград, подава сигнал, че той липсва.

КЕВР СЕГА РАЗБРА, ЧЕ ВИК-ТАТА НЕ ДОКУМЕНТИРАТ КАКВО (НЕ) ПРАВЯТ

"Установихме, че не е добро състоянието на организацията, работата и поддържането на информацията във ВиК дружествата, особено държавните. Това призна директорът на Дирекция „Водоснабдяване и канализационни услуги" в Комисията по енергийно и водно регулиране“ (КЕВР) Ивайло Касчиев.

ЕФЕКТЪТ НА ПЕПЕРУДАТА ИЛИ КАК ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА НА УЛИЦАТА

Може ли унищожителната сила на торнадото да е дело на безобиден на пръв поглед ефект на пеперуда? И как размахът на крилата на едно красиво създание на природата води до страшни последици за света? Само се огледайте и навсякъде ще видите потвърждение на този ефект – той е и в природата, и в живота на хората. Не е ли точно ефектът на пеперудата виновен за измененията на климата, за умирането на едни държави и раждането на нови.

ПРЕКРАТЕНО НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО ДА НЕ СПИРА ГРАЖДАНСКАТА КОНФИСКАЦИЯ, РЕШИ ПАРЛАМЕНТЪТ

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Законодателната инициатива бе на депутата от ГЕРБ и председател на Правната комисия Данаил Кирилов, а предложението предвижда незаконно придобитото имущество да бъде конфискувано и при прекратено наказателно дело. Управляващите настояват още сроковете за конфискация, предвидени в антикорупционния закон, да отпаднат.

СКАНДАЛ ЗА КОЛЕДНИ БОНУСИ ТРЕСЕ МВР

В МВР зрее нова криза - този път заради допълнителните пари, които служителите ще получат за Коледа. Полицаите най-вероятно ще вземат по 100 лв. за постигнати резултати. Това предвижда заповед на вътрешния министър Младен Маринов, която бе пусната за обществено обсъждане. Служителите обаче реагираха остро заради малкия размер на бонусите.

ЩЕ ИМА ЛИ ПРОВЕРКА НА ПРОВЕРКАТА НА ВКС ЗАРАДИ ИВАНЧЕВА

Инспекторатът на ВСС (ИВСС) ще направи проверка на проверката, която Върховният касационен съд (ВКС) извърши на Апелативния спецсъд заради делото "Иванчева". Решението да има проверка е взето на днешното заседание на съдийската колегия на ВСС. Идеята е да се установи дали ВКС не е нарушил независимостта на спецсъда.

ПАРЛАМЕНТЪТ В ПРИЩИНА ОДОБРИ СЪЗДАВАНЕТО НА КОСОВСКА АРМИЯ

Косово прие нови закони за изграждане на собствена армия. Така страната утвърждава държавността си с ход, който разпалва напрежението със Сърбия, която отрича независимостта на бившата си провинция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com