Новините: Най-важното за деня, 15 август

8733
Новините: Най-важното за деня, 15 август
Снимка: бгнес

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

ДПС: ДОГАН НЕ Е И НИКОГА НЕ Е БИЛ КОНСУЛТАТ НА "ЦАНКОВ КАМЪК"

Ден след като ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата за проекта "Цанков камък", който се прочу покрай консултантския хонорар на Ахмед Доган, ДПС излезе с официална позиция, че почетният председател на партията не следва да бъде свързан "нито с проекта, чиито консултант не е и никога не е бил, нито с каквито и да е други спекулативни твърдения".

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: БЪЛГАРИЯ НЯМА 20 МЛРД. ЛВ. ЗА ИНВЕСТИЦИЯ В АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

Българската държава няма 20 млрд. лв., които да инвестира в проекта АЕЦ "Белене". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова на пресконференция, на която представи приоритетите на правителството.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗАВЕЖДА ДЕЛА СРЕЩУ ВСИЧКИ, СВЪРЗАЛИ ИМЕТО Й С "ЦАНКОВ КАМЪК"

Председателят на БСП Корнелия Нинова заплаши да заведе дела на всеки, който обвързва името й с проекта за язовир "Цанков камък" с внушения за корупция.

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ОБЕЩА НОВ МОДЕЛ ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ПОВЕЧЕ ПРОФИЛАКТИКА

Профилактиката е на първо място сред приоритетите на правителството в сектор "Здравеопазване". Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров пред журналисти.

БРИТАНСКИТЕ ВЛАСТИ ПРЕДЛАГАТ ДА НЯМА МИТНИЧЕСКА ГРАНИЦИ С ЕС СЛЕД BREXIT

Митническите отношения между ЕС и Великобритания след Brexit да са такива, че реално да не съществува митническа граница – това е предложението на британските власти в началото на преговорите за това какво ще се случва след раздялата с общността.

УТРЕ ОТВАРЯТ ОФЕРТИТЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМАТА ПО ПЪТИЩАТА

До 200 млн. лв. ще струва изграждането на ТОЛ системата. Немалки са шансовете да довършим обществената поръчка. Законът дава възможност за обжалване на процедурата, но на днешен етап тя е изчерпана.

БЪЛГАРИНЪТ ХАРЧИ НАЙ-МНОГО ЗА ХРАНА

Най-голям дял от разходите на домакинствата у нас е за храна - 32,5%, следвани от тези за жилище (16,4%), данъци и социални осигуровки (13,6%) и транспорт и съобщения (11,3%).

МЕГЛЕНА КУНЕВА С НОВ ПОСТ В БРЮКСЕЛ

Меглена Кунева е назначена за член на комитет, който се занимава със статута и финансирането на европейските политически партии. Тя е номинирана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

СОФИЯ Е В АДА НА БЕЗКРАЙНИТЕ УЛИЧНИ РЕМОНТИ

В най-горещия месец от лятото София е блокирана от ремонти и е непроходима. Само в центъра на града общината разкопа едновременно булевардите "Цариградско шосе", "Прага", "Патриарх Евтимий", "Драган Цанков", "Дондуков".

ПОРЕДИЦА ОТ ПРАВНИ АБСУРДИ ПРИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМАТА

Третото правителство на Бойко Борисов вкарва в пълен хаос и в поредица от правни абсурди изграждането на тол системата за платено преминаване по българските магистрали и основни пътища.

ВЛАСТИТЕ ОБЕЩАВАТ АПТЕКИ В ТРУДНОДОСТЪПНИТЕ РЕГИОНИ

Аптеки в труднодостъпните райони, обещават здравните власти. Ще се създаде национална аптечна карта, която да отчете реалните нужди от лекарства в различните части на страната.

ПСИХОЛОЗИ: ЯНКА ТАКЕВА ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА ДУМИТЕ, ЧЕ НЕ СЕ СПРАВЯМЕ С АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ

Психолози искат председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева да се извини и "да се отмести встрани" заради твърденията й, че те не успяват да се справят с агресията в училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com