X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 15 декември

2854 1
Новините: Най-важното за деня, 15 декември
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 декември.

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВДИГНАХА ПАЛАТКОВ ЛАГЕР ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ С ИСКАНЕ ЗА РЕФОРМА

Медицински сестри и здравни работници от цялата страна се събраха на протест пред Министерски съвет днес. Протестиращите опънаха палатка и заявиха, че ще остане там, докато не се срещнат с премиера Бойко Борисов. Готови са да останат на площада и през нощта.

ЗАЛОВИХА ШЕФА НА ПЪТНОТО УПРАВЛЕНИЕ В ПЕРНИК ПИЯН ЗАД ВОЛАНА

Нчалникът на Пътно управление-Перник беше хванат да управлява автомобил пиян. Петър Басмаджиев е бил заловен тази сутрин в центъра на града с 1.6 промила алкохол, отчетени на дрегер. Чакат се резултатите от кръвните изследвания.

ПЕРСПЕКТИВА: РАБОТНИТЕ МЕСТА И ЗАПЛАТИТЕ В СОФИЯ  ДО 2023Г.

София е шампионът по развитие на трудовия пазар последните 5 години – столицата беше сред най-бързо възстановилите се след икономическата криза общини, и продължава да създава много нова заетост дори и на фона на забавянето в много части на страната. В това представяне разглеждаме едновременно отделните индикатори, включени в по-широкия анализ, както и прогнозите за бъдещото им развитие. Това се казва в анализ на Института за пазарна икономика (ИПИ), проучващ динамиката на пазара на труда в София през последните 5 години с прогноза за следващите 5. Във фокуса на анализа е заетостта в столицата и нейните различни измерения, като се разглеждат данни за тримесечната динамика.

НЕНО ДИМОВ: ВиК НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА НИ УВЕДОМЯВАТ, ЧЕ ВОДАТА В ДАДЕН ЯЗОВИР СВЪРШВА

Ние нямаме правомощия да налагаме воден режим. ВиК пък не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва. За това трябва да знаят общинските власти. Това каза министър Нено Димов по темата с безводието в Перник пред Нова тв. Той отбеляза, че язовир "Студена" е единственият, при който "екологичният отток се пуска след осигуряването на вода за питейно-битови нужди".

ИКОНОМИСТИ: ЗНАЧИТЕЛНО ИЗОСТАВАМЕ ОТ РУМЪНИЯ И ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Изоставаме съществено от Румъния и от другите страни от Източна Европа. Това обяви макроикономистът проф. Ганчо Ганчев, който е преподавател в Югозападния университет. "Има някакво разминаване между оценките, които правителството дава само на себе си, и обективните факти, които наблюдаваме. Оттам идва и известно недоволство и чувство за неудовлетвореност. Ако България иска реално по-голямата част от населението да се чувства по-добре, би трябвало да ускорим темповете на растеж, а ускоряването на темповете предполага друг тип политика", изтъкна той пред БНР.

НЕМСКИ ДЕПУТАТИ: ЕС ДА ИЗГРАДИ ЦЕНТРОВЕ ЗА БЕЖАНЦИ НА ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ НА СЪЮЗА

40 депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен да осигури процедура за възпиране на притока на бежанци в Европа чрез изграждане на центрове за мигранти по външните граници на Съюза. Ако предложението им бъде прието, какво би означавало това за България?

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле и по зле....бойко и герб ни ебаха мамата...е те забогатяха за наша сметка,пенсията ми е едва 115 евро.....