X
 
 

Немски депутати: ЕС да изгради центрове за бежанци на външните граници на Съюза

2338 5
Немски депутати: ЕС да изгради центрове за бежанци на външните граници на Съюза
Снимка: Getty Images/Guliver
40 депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен да осигури процедура за възпиране на притока на бежанци в Европа чрез изграждане на центрове за мигранти по външните граници на Съюза.

Ако предложението им бъде прието, какво би означавало това за България?

Версията на ЕК за нови бежански центрове у нас - България е поискала пари, не е казала брой на центровете

Отпуснал ли ни е Европейският съюз милиони евро, за да изградим нови три бежански лагера от отворен тип? На този въпрос ЕК даде доста и...

Депутатите апелират Фон дер Лайен да работи за осигуряването на такава процедура, при която в новите центрове тези, които търсят убежище, да отиват "директно към процедура за получаване на убежище, а тези, на които е отказан такъв статут, да бъдат депортирани", се казва в писмото на депутатите, цитирано от немския вестник "Welt am Sonntag".

Строителството на такъв тип центрове е възможно съгласно член 43 от Директивата за Процедурите за убежище на ЕС. "За да има Евросъюзът отговор на миграционните процеси, ние се обръщаме към вас и Вашата подкрепа", се казва в писмото на депутатите към новия председател на ЕК.

Бежанците, които получат статут на такива, трябва да бъдат разпределени от миграционните центрове по външните граници към останалите страни-членки на Съюза.

Писмото на депутатите, адресирано до Фон дер Лайен, е подписано от депутата от ХДС Мариан Венд, Филип Амтор, Армин Шустер и генералният секретар на партията Пол Зимяк, както и от представители от Италия, Гърция и Кипър, както и от Европейския парламент, посочва БГНЕС.

В писмото, обаче, се отбелязва, че дори и центровете да бъдат построени, то властите в страните-членки на ЕС трябва да положат реални усилия за депортиране на нелегалните мигранти с отказан статут. Досега само много малка част от отхвърлените кандидат-мигранти са върнати в страни на произход извън Европа. Ако остане така, всички създадени буферни центрове бързо ще се препълнят. Тези, които нямат право на закрила, ще останат за постоянно в Европейския съюз.

ЕС обмисля създаването на бежански центрове на Балканите

Европейският съюз обсъжда възможността за създаването на нови тип центрове за приемането на мигранти от Близкия изток и Северна Африк...

Съвсем наскоро върховният комисар по бежанските въпроси на ООН Филипо Гранди заяви, че около 5000 деца мигранти живеят в опасност от експлоатация и насилие по гръцките острови. С други думи - ситуацията е критична. Има ли още сили в Европа, за да води битката срещу бежанската криза? Вижте отговора в специалното интервю на Диляна Славова, председател на секцията по външни отношения към Европейския икономически и социален комитет за Actualno.com.

Писмото на депутатите от Бундестага идва само месец, след като политикът от ХДС Мариан Венд заяви, че бежанският натиск по балканския маршрут отново значително се е увеличил поради незаконната миграция през Турция към Гърция.

Днес стана ясно, че Гръцкото правителство ще изпрати 400 военни, които да се борят с увеличения мигрантски поток от Турция. По този начин правителството ще засили сигурността покрай река Еврос, разположена в девероизточна Гърция.

Гръцкото правителство вече започна набиране на военните, и според министъра на отбраната Михалис Хрисохоидис процесът ще приключи през февруари, а военните ще бъдат разпределени по границата през март догодина.

Правителството на страната вече разположи специални полицейски постове по магистрала Егнатия, където ще има нощни патрули, които ще проверяват, и арестуват онези, които успяват да пресекат Евроса и да се насочат към Солун.

В германските бежански центрове: Изнасилвания и принудителна проституция

Напрежението в бежанските лагери в Германия, се увеличава, заради влошаването на условията в приемните центрове, съобщава БГНЕС. Женит...

Бежанците ще бъдат настанявани в четири центъра от "затворен тип" - три в Източна Македония и един в района на Солун. В същото време правителството обмисля разширяване на обхвата на оградата с бодлива тел при Орестиада по цялата дължина на река Еврос.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Селянин 4 Селянин преди 1 месец Профил на трол?
  Мути ги покани, тя да си ги храни и приютява!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А не е ли най добре всички мигранти да се транпортират директно до Германия, че тя е с най големи възможности във всяко отношение? Те вече сами, на място, да си решават дали да си ги оставят или да ги депортират.
 • ОСТАВКА !!! 2 ОСТАВКА !!! преди 1 месец Профил на трол?
  хич няма да се очудя ако се окаже ,че самия Предател Простак е предложил тази глупост ..
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Баце е готов с вазелина и е в поза партер надупен .
  : 0 !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абсолютна есейска измет. Ами значи ще идва Революция тук Аз за този план знам оше 2016. Какви ли ги е обещавал борисов ?Трябваше още от 2010 да започне да се гради Стена по границиата ни с Турция , а не някаква смешна ограда , Гърция трябваше да не допуска никака мигрантска п*мия по островите. Италия и Испания също. Сега на Запад да хапват п*мия и то ЦЯЛАТА. Тук в Бългаяи няма място НИТО един такъ виж още ›› в орк.
Конният трамвай на Австралия (СНИМКИ)
Конният трамвай на Австралия (СНИМКИ)

Този вид трамвай обслужва туристите на Южна Австралия всеки ден, през цялата година, и се е съхранил на много малко места в света. Конният трамвай...