X
 
 

Нено Димов: ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва

4869 2
Нено  Димов: ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва
Снимка: БГНЕС
Ние нямаме правомощия да налагаме воден режим. ВиК пък не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва. За това трябва да знаят общинските власти. Това каза министър Нено Димов по темата с безводието в Перник пред Нова тв.

Той отбеляза, че язовир "Студена" е единственият, при който "екологичният отток се пуска след осигуряването на вода за питейно-битови нужди".

Нено Димов: ВиК носи отговорността за положението с водата в Перник и Радомир

Изцяло отговорност на ВиК дружеството е било да организира подаването на водата за Перник и Радомир. В месечния график за ползване на я...

Димов е категоричен, че не се притеснява от започналото разследване на Спецпрокуратурата по казуса и твърди, че е готов да поеме отговорност, ако такава му бъде потърсена.

"Ако в 3-годишен срок общините не изпълнят заложените цели по отношение на чистотата на въздуха, те подлежат на санкции", добави Димов.

Той отбеляза, че в София има константно подобряване на качеството на въздуха през последните седем години. Димов подчерта, че жителите на столицата са много по-чувствителни на тази тема, защото живеят по-добре.

Според министъра местните власти трябва "сами да организират начина, по който да контролират с какво се отопляват домакинствата". Коментарът му бе по повод предложението за инкриминиране на горенето на отпадъци.

Експерт: Нено Димов е подписал източването на язовир "Студена"

„Нито областни управители, нито министър на околната среда и водите, а природата въвежда режима на водата. Затова мярката е строи...

Нено Димов коментира и новината за заловения боклук от Италия, за който се предполага, че е бил предназначен за изгаряне у нас.

"В МОСВ няма постъпило искане, нито издадено разрешение за внасяне на боклук от Италия", заяви министърът.

И подчерта, че България е една от страните, които горят най-малко горива, получени от отпадъци и е единствената, въвела ограничение за внос.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Е , ЗА К ВО СИ ТАМ бе пл*жек ? Да гълташ заплати и да ядеш и пиеш на Държавната софра и дано се задавиш тези около Коледа. И да е фатално няма да е загуба , а дори и напротив.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    цитат: "...България е една от страните, които горят най-малко горива, получени от отпадъци и е единствената, въвела ограничение за внос." С други думи, само определени вносители и ползватели на внесените отпадъци за изгаряне имат възможност да се възползват от разрешителния режим. На печелившите честито!
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)

Двама полицаи са били убити при изпълнение на служебния си дълг на остров Оаху, Хонолулу, съобщават CNN и The New York Times. По неофициална информация,...