Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 18 декември

18 декември 2020, 22:00 часа • 4477 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 18 декември.

ВАКСИНИ, ИЗБОРИ И МАГАЗИНИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ - АНГЕЛ КУНЧЕВ ОБЯСНЯВА, МОЖЕ КАРАНТИНИРАНИ ДА ГЛАСУВАТ

Вероятността ваксината на Pfizer/BioNTech да дойде за Коледа е голяма, по думите на националния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Ще се започне с 5000 души – по една доза, но ще има възможност във всеки областен град да почне ваксинация.

"ВОЖДА", "САМ СРЕЩУ ВСИЧКИ" - СПОНСОРИРАНА ПОДКРЕПА ИЛИ ПОДГОТОВКА ЗА ИЗБОРИ?

Четейки форумите под новините в информационните сайтове или коментарите в социалните мрежи, със сигурност сте попадали на странно крайни коментари на дадени потребители. Дали ще бъде нещо свързано с политически лидер или партия, с геополитическата ориентация на България или с някой кандидат-депутат - изборът е богат.

СЛЕД АКЦИИТЕ НА "ЛЕВСКИ" 20-ГОДИШЕН ОСТАП БЕНДЕР БЛЕСНА С НОВИ "ОФЕРТИ"

Още преди да навърши 20 години Венцислав Манчовски, заради който си спомняме за известния герой Остап Бендер от книгите на Илф и Петров ("Великият комбинатор", "Златният телец" и "Дванадесетте стола"), блесна с нови "оферти".

НЕ, НЯМА МИКРОЧИП ВЪВ ВАКСИНАТА НА PFIZER/BIONTECH

"Не, няма микрочипове във ваксините на Pfizer срещу коронавируса". Под такова заглавие в кратък материал на вестник The New York Times се прави опит да се обясни в резюме съдържанието на ваксината, разработена от Pfizer/BioNTech.

ПРОКУРОРЪТ, КОЙТО ЩЕ МОЖЕ ДА РАЗСЛЕДВА ГЕШЕВ, МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ

Народното събрание прие на първо четене предложенията на ГЕРБ и "Обединените патриоти" за промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, с които се създава нова фигура на прокурор с правомощия да разследва главния прокурор. Решението беше взето с 98 гласа "за", 46 "против" и 10 "въздържал се".

ПРОФ. БАЛТОВ: ХОРАТА ДА БЪДАТ ЗДРАВИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ВАКСИНАЦИЯ

"Виждаме, че три седмици след обявяване на мерките и затягането на мерките имаме вече пречупване на кривата. Дано тази тенденция продължи по същия начин, защото то ва начинът да се справим с този скок, с тази втора вълна, която ни заля." Това каза директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов в „Денят започва“ по БНТ.

НАПУК НА КРИЗАТА: ДЪРЖАВНИТЕ ВОЕННИ ЗАВОДИ ОТЧИТАТ ПЕЧАЛБИ

Държавни военни заводи продължават да увеличават печалбата си и за тях се оказва, че криза заради пандемията няма. Това показват публикуваните им финансови отчети за деветте месеца на годината, пише 24 часа.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес