Новините: Най-важното за деня, 2 март

5825
Новините: Най-важното за деня, 2 март
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 2 март (събота).

БАЩА ПРЕБИ ДЪЩЕРЯ СИ, УДРЯЛ Я СЪС СВЕЩНИК ПО ГЛАВАТА

14-годишна от Сливен е в тежко състояние и множество кръвонасядания, след побой от баща си. Към момента момичето е стабилно и без опасност за живота, но прегледите показват контузия на главата, удари в гръдния кош и корема и счупване на носа.

ЕДВА 30 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА МЪЖ, УБИЛ ЖЕНА СИ НА УЛИЦАТА, ПРЕД ОЧЕВИДЦИ

Ситуацията се разиграла преди в Пещера, когато убиецът причакал след работа жена си да слезе от рейса на автобусната спирка. Двамата се скарали на улицата. Тогава, мъжът нанесъл на съпругата си многобройни удари по цялото тяло, като я съборил на асфалта и легнал върху нея, за да не мърда.

МЛАДА ЖЕНА СКОЧИ ОТ МОСТА В БУРГАС, СПАСИ Я СЛУЧАЕН МИНУВАЧ

Ситуацията се разигра около 08:20 ч. По това време в района е имало минувачи, сред които бил и възрастен мъж, станал свидетел на случващото се. Без да се замисли, той скочил в студеното море, за да спаси давещата се. Именно, неговата навременна реакция спасила живота на жената.

НЕПЪЛНОЛЕТНИ СЕ ГАВРИХА С МОМЧЕ В УЧИЛИЩНА ТОАЛЕТНА

Тримата непълнолетни престъпници са нападнали 12-годишното момче във външна тоалетна на училище в село Песнопой. Знае се, че всички извършители са от ромски произход, посещават едно и също училище и са родом от село Долна махала.

МИРЯНИ СЕ СЪБРАХА ПРЕД ГРОБИЩАТА В ПЕТРИЧ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ - ВИЖТЕ ЗАЩО

Миряни се събраха днес, в деня на Задушница Месопустна, на входа на гробищния парк в Петрич, за да изразят недоволството си от смяната на архиерейския наместник на петричката духовна околия отец Ангел Кочев.

НЕЗАКОННО ЛИ ИЗСИЧА ДЪРЖАВАТА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЪРВЕТА?

Близо 80 дървета за изсечени край Арбанаси. Местността е наричана "Белите дробове" на Горна Оряховица. Полицията и горските стражари разследват случая, а сигналът е подаден от двама горнооряховчани. Според горското стопанство нарушение няма. Още преди няколко седмици местните забелязали раздвижване в гората - камион и служители на горското стопанство.

ВЗЕМА ЛИ ЗАПЛАТА ОТ БНТ Г-Н ЕМИЛ КОШЛУКОВ И КАТО КАКЪВ?

Тъй като иде празник, някак се настроих благотворително. Нищо, че празникът е такъв, че душата да трепти патриотично. Нали е празник – някак така, по инерция, избива благотворителността. А и патриотичността и без това ще се лее - нищо, че от много "извори" ще е на гол тумбак - чифте пищови!

КАРАКАЧАНОВ: ЕВРОИЗБОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СА ПРИЧИНА ДА СЕ РАЗВАЛИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА

"В случай, че коалиционните ни партньори не успеят да се организират, за да проведем един сериозен разговор по темата за евроизборите, ние ще си създадем свой предизборен щаб и започваме кампанията", заяви Красимир Каракачанов - вицепремиер на България и лидер на ВМРО.

ЖИВОТ, МЪДРОСТ И ДОСТОЙНИ СТАРИНИ В ДОМ "ВЕНЕТА БОТЕВА" - ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Домът за стари хора “Венета Ботева” в град Велико Търново е специализирана институция с отделение за лежащо болни предоставяща комплекс от социални услуги на лица, навършили възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст съгласно Кодекса за социално осигуряване, включително на онези от тях, които са с физически увреждания и имат процент намалена работоспособност, установен с експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК. В дома са настанени 130 човека, от които 35 са в отделението за лежащо болни на първия етаж.

МАЙКА НА БЛИЗНАЦИ СЕ НУЖДАЕ ОТ 36 000 ЛВ., ЗА ДА ЖИВЕЕ

Млада майка има нужда от финансова помощ, за да продължи битката си срещу рака, информира БГНЕС. Елка Гъркова е 37-годишна лъчезарна, усмихната и обичаща живота жена, а освен това, е и майка на чаровни 5-годишни близнаци. През ноември 2017 г. на Ели ѝ е поставена диагнозата „първичен мозъчен тумор”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com