X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 28 януари

2331 1
Новините: Най-важното за деня, 28 януари
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 28 януари.

ПРОКУРАТУРАТА ИЗВАДИ СРС-ТА СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА

Прокуратурата е установила данни за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност на президента. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. 

РАДЕВ: ПРЕЗИДЕНТСТВОТО Е БАРИЕРА СРЕЩУ ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ И ЗАДАВА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ДНЕВЕН РЕД (ВИДЕО)

Приемам големият медиен интерес като знак за значимостта на президентската институция, започна отчетът си президента Румен Радев. "Нямам намерение да превръщам този отчет в самореклама, защото оценка я дава обществото и в днешната тревожна и променлива действителност по-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети", каза още той.

ЕК: ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС ЩЕ БЪДАТ ИЗТЕГЛЕНИ ОТ УХАН

Гражданите на ЕС ще бъдат изтеглени от Ухан, китайския град в епицентъра на смъртоносната вирусна епидемия, с помощта на два френски самолета тази седмица, съобщи Европейската комисия.

ЗАХАРИЕВА: ИМАМЕ ГОТОВНОСТ ДА ИЗПРАТИМ САМОЛЕТ ЗА БЪЛГАРИТЕ В КИТАЙ

Ако се наложи, ще изпратим самолет за българите в Ухан. Нашите съграждани там са четирима - три момичета и едно момче. Това обяви в ефира на bTV министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод разрастващата се епидемия с китайския коронавирус.

СТОЛИЧНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ОДОБРИ ПУСКАНЕТО НА ВОДА ОТ "БЕЛМЕКЕН" ЗА ПЕРНИК

С 56 гласа "за" и само 1 "въздържал се" Столичният общински съвет (СОС) одобри предложението на държавата да бъде пусната вода от язовир "Белмекен" за Перник. Това ще стане през ВиК мрежата на София, като водата ще стига до язовир "Студена".

ФАНДЪКОВА И ГЕРДЖИКОВ УВЕРЯВАТ, ЧЕ ВИК МРЕЖАТА НА СОФИЯ ЩЕ ИЗДЪРЖИ

Във всеки един момент знаем колко вода има в системата на София и какво е налягането. За София няма опасност от воден режим заради подаването на вода към Перник. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

ОСНОВНИЯТ СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО ПО КТБ ПОЧНА ДА КАЗВА, ЧЕ НЕ СИ СПОМНЯ

Той беше питан за конкретни сделки, фирми, лица, мейли и документи.

ДИМИТЪР РАДЕВ: НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ВАЛУТНИЯТ БОРД И ФИКСИРАНИЯТ КУРС ЗАРАДИ ERM II

България няма да отменя валутния борд и да променя фиксирания курс на еврото. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев по повод появилите се твърдения, че заради присъединяването към ERM II страната ни трябва да направи тази решителна крачка.

НОВА ОФАНЗИВА НА СИРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИДЛИБ, ИМА ДАННИ ЗА ЛЪЖА НА "БЕЛИТЕ КАСКИ"

Сирийските правителствени сили са поели контрола върху няколко града в северозападната провинция Идлиб. Информацията, съобщена от мониторингова организация и сирийски държавни медии, идва на фона на подновената офанзива на армията срещу последния джихадистки бастион.

БЪДЕЩЕТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЛЕД BREXIT - И СЕГА КАКВО?

По-американизирана Великобритания и пообеднял ЕС с продължителни сблъсъци в конфликта между националното и европейското. Това се очертава след Брекзит (Brexit), според политическия анализатор Мирослав Попов.

Actualno.com

Етикети: