Новините: Най-важното за деня, 3 август

10457
Новините: Най-важното за деня, 3 август
Снимка: Gettyimages

Русия заклейми санкциите на САЩ като "икономическа война", правителството представи подробности около управленската си програма, легендата Владимир Кличко се отказа от бокса, а от днес започват нощни ремонти по автомагистрала "Тракия".

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 3 август.

РУСИЯ ЗАКЛЕЙМИ САНКЦИИТЕ НА САЩ КАТО "ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА"

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува новите санкции на САЩ срещу страната му като „истинска икономическа война” срещу Москва. Той каза, че те са унищожили надеждите за възстановяване на връзките и свидетелстват за „пълната слабост” на президента Доналд Тръмп по „най-унизителен начин”.

КАБИНЕТЪТ "БОРИСОВ-3" ПРЕДСТАВИ ПОДРОБНОСТИ ОТ УПРАВЛЕНСКАТА СИ ПРОГРАМА

Правителството прие Програма за управление за периода 2017–2021 г. Документът е от 128 страници, включва 65 приоритета и 902 мерки.

КЛИЧКО СЕ ОТКАЗА ОТ БОКСА, НЯМА ДА ИМА РЕВАНШ С ДЖОШУА

Украинската боксова легенда Владимир Кличко прекарятва своята състезателна кариера и отказва да излезе в реванш срещу световния шампион Антъни Джошуа.

ДО 10 АВГУСТ - РЕМОНТИ ПО АМ "ТРАКИЯ" ПРЕЗ НОЩТА

От днес (03 август) до 10 август в нощните часове от 22:00 ч. до 06:00 ч. сутринта ще се извършва текущ ремонт на настилката на път I-6 София – Бургас, от изхода на град Бургас до пътен възел „Ветрен“ на АМ „Тракия“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

АНГЕЛКОВА ПРЕКРАТЯВА ДОГОВОРА НА КОНЦЕСИОНЕРА НА ПЛАЖА В ЛОЗЕНЕЦ

Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на морски плаж „село Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, считано от 1 октомври 2017 г., предвид обществения отзвук и неприемане извършването на дейности на морския плаж от страна на наемателя, от една страна, а от друга, обективната невъзможност той да реализира както права, така и задължения по него, съобщиха от ведомството на Николина Ангелкова.

МРРБ: ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ НЕ Е СПРЯНА, ЧАКА СЕ ПРИКЛЮЧВАНЕТО НА ОДОБРЕНИТЕ СГРАДИ

Изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряно. Преди да бъдат сключвани нови договори по нея, е необходимо да приключат дейностите по вече одобрените за финансиране 2022 сгради в цялата страна.

Това съобщават от пресцентъра на МРРБ във връзка с получени запитвания относно реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

ОПРАВДАХА ПЕТЪР НИЗАМОВ - ПЕРАТА ЗА СЛУЧАЯ СЪС СВИНСКИТЕ ОПАШКИ

Окръжният съд в Бургас оправда Петър Низамов – Перата по делото „свински опашки”. Перата беше разследван за граждански арест на трима емигранти от Афганистан, извършен край границата ни с Турция миналата година.

SKYPE СЕ СРИНА В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Πpилoжeниeтo зa ĸoмyниĸaция Ѕkуре се срина в Източна Европа, показват съобщения на потребители в социалните мрежи. Според сайта downdetector.com най-много проблеми има в Румъния, Украйна, Беларус, балтийските държави, Великобритания и Япония. Съобщения за проблеми има и от София, Пловдив и Русе.

БЪЛГАРИЯ Е НА ЧЕЛНА ПОЗИЦИЯ В ЕС ПО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИНТЕРНЕТ ЗА ТЕЛЕФОННИ И ВИДЕОРАЗГОВОРИ

България е на челна позиция в Европейския съюз по използването на интернет за телефонни или видеоразговори. Това показват данни на Евростат за употребата на Мрежата за лични цели през 2016 г.

БЪЛГАРИЯ НА ДВЕ МОРЕТА

България има уникалния шанс да стане първата страна в света, в която ще бъде забранено земеделието, за да се запази биоразнообразието. Докато в продължение на десетилетия по Южното Черноморие, строеж след строеж, се изпраха стотици милиони левове в незаконни строежи, без това да е доведе до каквито и да е присъди, то жителите по Северното Черноморие, освен че вече нямат право да строят каквото и да е, не могат дори да отглеждат плодове и зеленчуци в дворовете си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com