Новините: Най-важното за деня, 3 октомври

5173
Новините: Най-важното за деня, 3 октомври
Снимка: БГНЕС

Тенденцията на плавно разрастване на заразата с новия коронавирус продължава. След 3 поредни седмици на намаление на направените тестове, сега има сериозно увеличение, но въпреки това в процентно изражение новите случаи продължават да растат.

РУМЪНИЯ ВЪВЕЖДА НОВИ МЕРКИ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Румънските власти въвеждат нови ограничителни мерки за пътуващите от България, считано от 00:00 ч. на 3 октомври 2021 г., неделя, след като страната ни бе добавена в „червения“ списък, предаде БГНЕС.

АСПИРИНЪТ ПОМАГА МНОГО СРЕЩУ COVID, СМЯТАТ УЧЕНИ

С нарастването на случаите на COVID-19 много неща може би биха могли да предотвратят тежка инфекция и потенциална смърт, като например ниски дози аспирин, предава БГНЕС.

ВИТАМИН А В ПОМОЩ НА ОБОНЯНИЕТО СЛЕД COVID-19

Капки витамин А могат да помогнат за възстановяване на обонянието на преболедували COVID-19, съобщава вестник "Дейли мейл", цитиран от 24 часа. Витамин А поддържа лигавицата на носа здрава, но по-голямо от необходимото количество може да е вредно.

НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦА “ЛОЗЕНЕЦ“: ПОГАСИХМЕ НАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЗАДЪЛЖЕНИЕ

Болница „Лозенец" е успяла да погаси над милион и половина от просрочените си задължения. Това обяви новият шеф на лечебното заведение доц. Радосвет Горнев в сутрешния блок на Нова телевизия.  

ПОСТАВЯТ ВТОРО ИЗКУСТВЕНО СЪРЦЕ НА МЛАД МЪЖ, ЧАКАЩ ТРАНСПЛАНТАЦИЯ

Следващата седмица 23-годишният Йордан Пенчев, който от година чака трансплантация, ще претърпи операция по поставянето на второ изкуствено сърце, съобщи NOVA.

ШОФЬОРЪТ, БЛЪСНАЛ ТРИ МОМИЧЕТА В СТАРА ЗАГОРА, ИМАЛ КНИЖКА ОТ МЕСЕЦ МАЙ

Шофьорът, който в петък вечерта блъсна и рани три момичета на тротоар в Стара Загора, е на 18 току-що навършени години, ученик. Той взел шофьорска книжка през месец месец май т.г., като за това време бил санкциониран два пъти от Пътна полиция за различни нарушения, включително и за превишена скорост. Това съобщи днес наблюдаващият образуваното по случая досъдебно производство прокурор от Районната прокуратура в Стара Загора Адреан Сутров.

СТЕЛА БАЛТОВА: “ВЕРА СУ“ НЯМА ДА ПОТЪНЕ ИЗЦЯЛО

Целият Министерски съвет сме в кризисна готовност за "Вера Су", за да може да се осигури евакуриането на екипажа на кораба, самият кораб да бъде изведен и да няма причини за екологична катастрофа. Това заяви служебният туристически министър Стела Балтова в сутрешния блок на БНТ.

ЕВРОПЕЙСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА МОРСКА БЕЗОПАСНОСТ НЕ ОТКРИ ЗАМЪРСЯВАНЕ ОКОЛО “ВЕРА СУ“

В радиус от 1 миля около заседналия товарен кораб Vera SU не е открито замърсяване на водата. Това стана ясно след подробно обследване на района с дрон, изпратен от Европейската агенция за морска безопасност, съобщиха от Министерството на транспорта.

НАП С ПОРЕДНИ РЕКОРДНИ ПРИХОДИ

Националната агенция за приходите обяви, че към 30 септември са постъпили общо 20,2 млрд. лв., което е с 2 млрд. и 200 милиона лева повече спрямо същия период на миналата година, съобщи БНР.

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ: ДЕБАТЪТ ЗАГРУБЯ, КЪСНИЯТ РАДЕВ ПРИЛИЧА НА РАННИЯ БОРИСОВ

"Дебатът загрубя. Тъжно ми е, че президентът Радев изостави утвърдения президентски език, и късният Радев прилича на ранния Борисов". Това заяви Георги Първанов в предаването на БНТ "Говори сега".

ПРОФ. АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ: ГОТОВ ДА ОБЕДИНИ ХОРАТА И НАЦИЯТА, А НЕ ПОЛИТИЦИТЕ

"За мен наистина е чест и гордост да застана пред вас. Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас трябва да заплати цената, която е получил от родината и от сънародниците си". Това заяви проф. Анастас Герджиков при представянето на кандидат-президентската двойка на инициативния комитет, подкрепен от ГЕРБ-СДС. 

КИРИЛ ПЕТКОВ: ЩЕ ПОДПИШЕМ КОАЛИЦИЯ С ДБ И ИБГНИ

Първите ни партньори са „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. Там имаме най-изчистена теза за общо действие и смятаме даже да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в сутрешния блок на БТВ.

“ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ“ НЕ ЗНАЯТ ДАЛИ ДРУГИТЕ ПАРТИИ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ЛОЗАН ПАНОВ

„Още е рано за водене на разговори за подкрепа. Нека да регистрираме инициативния комитет, който издига Лозан Панов". Това заяви Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки” в сутрешния блок на Нова телевизия.

ХРИСТО ИВАНОВ: ЛОГИЧНО Е ДБ ДА ПОДКРЕПИ ЛОЗАН ПАНОВ

"Предстои колективните органи на трите партии в коалицията да вземат формално решение за подкрепа на кандидатурата на Лозан Панов за президент. Съвсем естествено е такава подкрепа да бъде дадена, не бих очаквал нещо различно". Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в предаването "Неделя" 150 по БНР.

ПЕНДАРОВСКИ: РЕШЕНИЕТО С БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е СЪГЛАСУВАНО С ДОГОВОРА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО

За съжаление, ситуацията ни пречи да започнем присъединителни преговори с ЕС, макар вече да сме изпълнили всички условия. Това заяви президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за гръцкия вестник "Вима", дадено преди посещението му в Гърция на 5 и 6 октомври.

ЗОРАН ЗАЕВ: СЛЕД ИЗБОРИТЕ ИМАМЕ ДОБЪР ШАНС С БЪЛГАРИЯ

След изборите в Република Северна Македония и в България има добър шанс да се намери решение за блокадата на македонската европейска интеграция. Това заяви днес премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от сайта Сакам да кажам.

МИТРОФАНОВА: САЩ ИСКАТ ДА ИЗТЛАСКАТ РУСИЯ ОТ ВСИЧКИ СФЕРИ НА БЪЛГАРСКИЯ ЖИВОТ

Посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова определи ситуацията в България като сериозна политическа криза, доколкото след два тура парламентарни избори не беше сформирано правителство. В интервю за РИА Новости тя подчерта, че е невъзможно отсега да се каже дали след вота през ноември ще има правителство у нас, предава БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com