Новините: Най-важното за деня, 5 октомври

7328
Новините: Най-важното за деня, 5 октомври
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

ЦВЕТАНОВ: ИМАМ СЦЕНАРИЙ НА БСП ЗА РАЗКОЛ МЕЖДУ МЕН И БОРИСОВ, ЩЕ ГО ПОКАЖА

Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когато този сценарий започне да се разиграва, мога да ви го покажа. Това заяви  Цветан Цветанов.

ГЕРБ СЕ ИЗВИНИ НА ПРЕЗИДЕНТА

От името на ПГ на ГЕРБ искам да се извиня за някои от личните нападки, които бяха направени към президента. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

НИНОВА: ГЕРБ РАЗЧИСТВА ПЪТЯ НА БОРИСОВ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Партия ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството. Г-н Радев, стоим зад Вас. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на разискванията по доклада на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

ДОБРИ БЕЛИВАНОВ: ИМАМ АНГАЖИМЕНТ КЪМ ХОРАТА, ОСТАВАМ КМЕТ

"Аз имам ангажимент пред тези хора, израснал съм в този град. Утре като си подавам оставката и загубим изборите хората ще си кажат: "Ти излъга. Избрахме те, а се оказа, че не можеш да си изпълниш задълженията". Аз ще ги изпълня." Това заяви в интервю за bTV кметът на Хасково Добри Беливанов.

БЪЛГАРИЯ Е ЧЕТВЪРТА В ЕС ПО ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ

Евростат публикува данните за икономическия растеж в страните от Европейския съюз.

СТОТИЦИ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ

Военни части от САЩ, заедно с тежко оборудване, идват в България като част от най-мащабната ротация в Европа след края на Студената война. 

КАНАЛДЖИЯ КАЗА КОЛКО ВЗЕМАТ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ В ТРАФИКА НА МИГРАНТИ

От 100 до 200 евро на човек получават гранични полицаи на българо-турската граница, за да "не забележат" преминаването на нелегални мигранти.

Д-Р МИРОСЛАВ НЕНКОВ: СЛУЧАЯТ С НЕПРИЕТИЯ ПАЦИЕНТ НЕ Е ПОКАЗАТЕЛЕН

Това е един много малък случай, един много малък процент и този случай не е показателен. Така заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков коментира случая с починалия Спас Добрев, който не е бил приет в "Пирогов" и по-късно умира в Александровска болница.

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: НЯМА НУЖДА ДА СЕ БЪРЗА СЪС ЗАКУПУВАНЕТО НА САМОЛЕТИТЕ

"Няма нужда да се бърза със закупуването на самолетите за българската авиация. Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат. Не искам да се създават подобни съмнения." Това заяви министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов в интервю за bTV.

ТЕЖКИ ПОРОЧНИ ПРАКТИКИ ВЪВ ВРАЦА, БОЛНИЦАТА ДАЛА НАД 900 000 ЛВ. ЗА СКЕНЕР

Тежки порочни практики, за които ще бъде сигнализирана и прокуратурата, са установени в управлението на болницата във Враца, която е пред фалит.

"ГАБРОВОГЕЙТ": КМЕТЪТ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ СЪДИ БСП ЗА ЛЪЖИТЕ

Кметът на Габрово Таня Христова обяви, че обмисля да заведе дело срещу хората, отправили обвинения за назначенията на кадри в Община Габрово. По-рано днес на брифинг в парламента от БСП обявиха, че Габрово се управлява „от батко и братко”. Депутатът Кристина Сидорова разпространи схема с лица, които са назначени на този принцип.

"ЛЕКАРИ БЕЗ ГРАНИЦИ": НА БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА БИЯТ И ДЕЦА НА МИГРАНТИ

Неправителствената организация "Лекари без граници" обвини полицията в България, Хърватия и Унгария в упражняване на насилие срещу мигранти, най-вече деца, опитващи се да влязат в Европа.

КАЗУО ИШИГУРО СПЕЧЕЛИ ТАЗГОДИШНАТА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА

Британският писател от японски произход Казуо Ишигуро печели тазгодишната Нобелова награда за литература.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...