Новините: Най-важното за деня, 8 август

4342
Новините: Най-важното за деня, 8 август
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев наложи вето върху промените в Закона за околната среда, бизнесменът Николай Банев обвини премиера Бойко Борисов в затриване на завод "Полимери", а американският посланик у нас проговори за Цветан Василев.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 8 август.

РАДЕВ НАЛОЖИ ВЕТО ВЪРХУ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредбите от закона, с които се премахва втората съдебна инстанция по делата за обжалване на одобряване на оценка за въздействието върху околната среда на т.нар. обекти от национално значение, съобщават от прессекретариата на президента.

БАНЕВ ОБВИНИ БОЙКО БОРИСОВ В ЗАТРИВАНЕ НА "ПОЛИМЕРИ"

Бизнесменът Николай Банев, който е собственик на "Полимери" АД, обвини премиера Бойко Борисов в бездействие, довело до "разграбването" на химическия завод.

АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК: ТРЪМП ЗНАЕ ЗА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

Американският президент Доналд Тръмп е бил информиран по казуса с ексбанкера Цветан Василев и искането му да получи защита по закона „Магнитски”. Това каза за Нова телевизия посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

БОРИСОВ ИСКА ПЛАНЪТ ЗА ЗАЩИТЕНА ЗОНА "КАЛИАКРА" ДА СЕ ГЛЕДА В ПЕТЪК

Планът за управление на защитената зона „Калиакра“ от петък трябва да започне да се разглежда. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на среща с всички заинтересовани страни от проекта за интегрирания план на защитените зони в района на Калиакра.

ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ

Министър Нено Димов е лично отговорен за объркващите и откровенно манипулативни сигнали, изпратени от ведомството му, и следва незабавно да бъде освободен от поста. Това заявяват от Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“.

РАЗПЛАЩАНЕТО МЕЖДУ БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ ОТНЕМА БЛИЗО 60 ДНИ

Почти два месеца - средно 59 дни, отнемат разплащанията между фирмите, показа анализ на специализираната в застраховането на търговски кредити компания Euler Hermes.

ТУРЦИЯ ЗАПОЧВА ДА ИЗГРАЖДА СТЕНА И ПО ГРАНИЦАТА СИ С ИРАН

Турция започна да изгражда стена по границата си с Иран, подобна на „стената за сигурност” по протежение на границата със Сирия.

МЗХГ: ГЛОБАТА ЗА ПАЛЕНЕ НА ОГЪН В ГОРАТА Е 1000 ЛВ.

1000 лева е глобата за палене на огън в гората, напомнят от Министерство на земеделието, храните и горите. От ведомството отново предупреждават за опасността от пожари вследствие високите температури.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В ЛЮКСЕМБУРГ И БЪЛГАРИЯ Е ДЕВЕТ ПЪТИ

В Люксембург минималната заплата е 1999 евро, а у нас – 235 евро. Това сочат данните на Европейската статистическа агенция Евростат.

ЛЕКАРИ МИНАВАТ КУРСОВЕ ЗА СПРАВЯНЕ С АГРЕСИВНИ ПАЦИЕНТИ

Във Военномедицинска академия вече се провеждат курсове за лекари, на което те могат да усвоят различни техники за овладяване на агресивни болни и близките им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...