Облачно, но топло време за "Трети март"

7479
Облачно, но топло време за "Трети март"
Снимка: Thinkstock

С отминаването на нощта ще си отидат и дъждовете, а празничният "Трети март" ще бъде сух и топъл, но облачен. Това е прогнозата на НИМХ-БАН за третия ден от третия месеч в годината.

Най-късно дъждовете ще спрат в Източна България. Облачността ще се разкъса и намалее, на места в западните райони до слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - 9-14 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Времето остава сравнително топло за началото на март

Времето ще остане сравнително топло за началото на март. Облачността ще е променлива често значителна, но без валежи. В сутрешните час...

По Черноморието времето ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който постепенно ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 11 до 14 градуса. Температура на морската вода е 5-7 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

В планините ще е облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През нощта срещу сряда вятърът чувствително ще отслабне, но от запад отново ще започне заоблачаване, което ще продължи и през деня в сряда, без валежи.

В четвъртък вятърът в източната половина от страната ще е от югоизток, умерен, там температурите ще са по-високи и ще е без валежи. В Западна България от северозапад ще прониква студен въздух, ще превалява, предимно слаб дъжд, по високите западни полета - примесен със сняг.

Ето какво ще е времето през март

Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com