Областен управител отмени забраната за коли в Морската градина на Варна

21688
Областен управител отмени забраната за коли в Морската градина на Варна
Снимка: БГНЕС

Кметската забрана за коли в Морската градина беше отменена от областния управител Иван Великов. Губернаторът, който е юрист, изчете като съдебно решение заповедта си и мотивите в цели 6 страници като обяви заповедта на градоначалника Иван Портних от 11 ноември за незаконосъобразна и нецелесъобразна. Решението му беше прието с бурни ръкопляскания от собственици и наематели на имоти в местността „Салтанат", които протестираха преди това пред сградата на Общината и местната централа на ГЕРБ, предаде Стандарт нюз.

От заповедта на областния управител става ясно, че забраната за влизане с коли в парка нарушава Конституцията, Закона за местното самоуправление, за устройство на територията, Закона за защита от дискриминация и Европейската конвенция за правата на човека и др.

Претендент за варненския престол с дълг от 1 лмн. лева

Епископ Борис, който е претендент за варненския престол, дължи на Светия Синод половин милион лева.  Официални документи доказват,...

Великов допусна и предварително изпълнение на заповедта, което означава, че от днес колите могат свободно да се движат в тази част на Морската градина. Предварителното изпълнение може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, а заповедта на губернатора – в 14-дневен пред Административния съд във Варна. Заповедта на кмета е написана постно, с груби нарушения и според мен това е направено умишлено. Целта е да се предизвика политическо напрежение – в София има, а във Варна – няма, коментира пред медиите губернаторът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com