Обстановката в столицата постепенно се нормализира

3658
Обстановката в столицата постепенно се нормализира
Снимка: Getty Images / Guliver

Обстановката на територията на столицата се нормализира, силният вятър намаля. Това каза за „Фокус” Красимир Димитров, отговарящ звено „Аварийно-спасителни дейности” към Столична община.

„От силния вятър в южните райони са постъпили над 200 сигнала, които сме обработили и предали към съответните отговарящи служби. Аварийно-спасителното звено е изпълнило около 40 от тях”, заяви Димитров. Той поясни, че в момента работят 4 екипа. „Отстраняваме ламарини, които са опасно надвиснали над жилищен блок в ж.к. „Гоце Делчев”. Обезопасихме района около Мол „Парадайс”, посочи Димитров.

Най-малко 4000 души в цялата страна все още са без ток

Пораженията от бурния вятър по електроразпределителната мрежа са доста сериозни. Това съобщи Васил Василев, ръководител „Експлоат...

Той отбеляза, че по-голямата част от сигналите са били за паднали дървета на пътното платно, опасно надвиснали ламарини и билбордове.

„Продължава работата на екипите. Още изчистваме част от адресите, но със заповед на кмета на Столична община са мобилизирани всички екипи на почистващите фирми, Столичния инспекторат, „Зелени системи”. Съвместно с тях отстраняваме щетите, нанесени от силния вятър. Работим в координация с останалите служби”, подчерта Красимир Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество