X
 
 

Обвиниха бившия ректор на МУ-София за 300 хил. лв. щети

3578 0
photo of Обвиниха бившия ректор на МУ-София за 300 хил. лв. щети
Снимка: БГНЕС
Софийска градска прокуратура обвини бившия ректор на Медицинския университет-София Ваньо Митев за сключване на 5 неизгодни сделки, от които е произлязла вреда в размер на 276 908 лв., съобщи държавното обвинение.

На Ваньо Митев е взета мярка парична гаранция в размер на 20 000 лв.

Днес той бе на разпит. Адвокатът на Митев - Димитър Вълчев, категорично отказа да съобщи пред медиите за какви сделки става дума. Ваньо Митев отрече да се касае за тиражираните екзотични почивки, закупуването на скъп джип и други.

От прокуратурата посочиха за кои сделки Митев е привлечен като обвиняем.

На 30 юли 2014 година той е сключил неизгодна сделка - договор за доставка на автомобил с висока проходимост /4х4/. От сделката е произлязла значителна вреда в размер на 117 108 лв. за университета.

На 29 септември 2014 г. той е сключил неизгодна сделка - договор за правна помощ /ведно с два анекса към него - за промяна на начина на плащане и удължаване на срока на договора/ и процесуално представителство и от това е произлязла вреда в размер на 58 800 лв. за Медицински университет-София.

Образуваха досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицински университет-София

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицински университет – София проф. Ваньо ...

На 22 април 2015 г., Митев е сключил неизгодна сделка за научноизследователско проучване и консултации на нормативните основания за създаване устройство и управление на научноизследователските и образователни организации в България, като вредата е в размер на 14 000 лв. за Медицинския университет.

На 28 април 2015 г. Митев е сключил неизгодна сделка - договор за проектна услуга по изработването на нов устройствен план на Медицински университет - София. От сделката е произлязла значителна вреда в размер на 14 000 лв. за МУ. 

На 27 октомври 2015 г. Митев е сключил неизгодна сделка - договор за правна помощ и от това е произлязла вреда в размер на 10 200 лв. за ръководеното от него висше училище.

Митев заяви пред журналистите, че изборът на последните двама ректори на МУ-София е бил озключително чист. Той сподели още, че от 1 август проф. Вихра Миланова управлява "абсолютно еднолично ".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално