Официално бе подписан договорът за завода за боклук в София

18066
Официално бе подписан договорът за завода за боклук в София
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова подписа договор със обединение "Актор – Хелектор" за проектиране и изграждане на Завод за механично биологично третиране на отпадъци с производство на РДФ-гориво, предаде БГНЕС.

Договорът бе подписан след получаване на официално писмо от Европейската комисия, в което се посочва, че са отпаднали всички съмнения по подадените сигнали и потвърждава, че Европейската комисия не е установила нарушения на европейското законодателство, както и след получено положително становище от МОСВ. Срокът за изграждане на съоръжението е 19 месеца, уточняват от Столична община.

Брюксел одобри завода за боклука

Късно вчера следобед Столична община е получила отговор от Европейската комисия по жалбата на участници в конкурса за избор на изпълн...

Днес бе издадено от ДНСК и разрешение за ползване на инсталацията за биологично третиране на отпадъци, изградена в Хан Богров. Инсталацията е част от първата фаза на проекта за Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столичната община, финансиран по ОП "Околна среда 2007-2013 г.".

По-рано министърът на околната среда и водите Искра Михайлова заяви, че проектът за Завода за отпадъци в София няма да бъде загубен и ще има сключен договор до края на годината, за което има положителни сигнали от страна на ЕК. "Сигурност ми дава активната работа с ЕК и това, че всички сме си свършили работата. На всички подадени сигнали от комисията сме изпратили достатъчна, изчерпателна, отговаряща на въпросите информация", каза по-рано днес министър Михайлова. "От 2015 г. влизат в сила две условия, които ще се работят през следващата година. Едното е, че такса "Смет" няма да се определя на база данъчна оценка на имота, а на база обем отпадък – това беше прието в Закона за местните данъци и такси. Когато намалим обема на отпадъка, такса "Смет" трябва да падне и това ще усетят отделните граждани", съобщи още министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com