Огромно българско знаме на 111 метра ще развеят за следващия Роженски събор

4398
Огромно българско знаме на 111 метра ще развеят за следващия Роженски събор
Снимка: rozhen.bg

Огромно българско знаме планираме да развеем на рекордните 111 метра височина за следващия събор на Рожен, съобщи Симеон Караколев, председател на сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“.

„Патриотизмът у нас отдавна е само патриотарство и се смята за порок. Живеем без мисъл за утре. А утре има - за нас, за децата ни, за поколенията. Онова, което можем да направим, е да се опитаме то да бъде по-добро. Да оставим следа, духовно наследство. Имаме остра нужда от обединение и силна вяра, която да ни кара да се чувстваме част от нещо голямо, общо и значимо. Духовно пробуждане. Трябва ни символ и мотив. Видим! Представяте ли си националния ни трибагреник, издигнат на пилон до такава височина, докъдето стига погледът ви в небето? Внушителен, мащабен, силен, респектиращ. Огромен, както вярата ни в него. Аз си го представих!“, написа в своя фейсбук профил Караколев.

На днешния ден преди 3 години бе открит последният събор на Рожен. Събор с дух, история, традиция. Събор - обединител със силна енергия, сърце и душа.  

„Няма как да има по-подходящо място и дата за онова, което искам да ви споделя сега! Съвсем скоро ще обявим началото на кампания "Рожен - наследство в бъдещето!". Кампания, в която се впускаме аз и невероятния ми екип, за да издигнем в България най-високия и внушителен национален флаг. Символ на обединението, мощта и силата ни, когато сме заедно. Енергия, която ще качим на точно 111 метра височина, така че да се вижда от километри разстояние, да се вее в името на бъдещето ни и да се усеща в цяла България. И ще го оставим там завинаги“, посочва още председателят на сдружението.

С инициативата си той смята, че ще постави ново, по-добро начало на събитието.

„Силата и символиката на българския трибагреник, съчетана с енергията на Рожен и всички стотици хиляди души по поляните му, създават неразрушима симбиоза, която твърдо вярвам ще донесе онова духовно пробуждане, от което точно в момента имаме най-силна нужда. Една кампания, по която започваме да работим с вяра, душа и сърце. Обещавам да качим българското знаме в небето, където му е мястото, до такава височина и в такъв мащаб, че когато тази велика гледка се разкрие пред очите ви, да ви накара да затаите дъх и да си спомните, че България е тук, жива е, силна е и има светло бъдеще. Гледка, която ще остане пред очите ви дълго и ще донесе онази доза чист патриотизъм, вяра в националния ни символ и чувство за национална принадлежност, от която България и българите имаме нужда“, допълва Симеон Караколев.

По думите му такова силно въодушевление го връхлетяло и през 2014 година, когато се нае да възстанови Роженския събор и да му придаде нов блясък с огромното знаме от над 6000 кв.м. площ. До онзи момент в България не бе правено подобно нещо. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

МВнР с важна препоръка към българите в Грузия

Градушка е паднала в района на Рожен (СНИМКИ)

Прогноза за времето - 4 май 2024 г. (събота)

Евростат: България е сред страните от ЕС с най-ниска продължителност на живота

Осъдиха болница в София за скандален случай: Лекарка си направила бебе с чужд генетичен материал

Анастасия Стойчева: Валежите тепърва ще започват

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com