Опасно време в цялата страна утре

10240
Опасно време в цялата страна утре
Снимка: БГНЕС

За всички области на страната са обявени кодове за опасно метеорологично време за утре. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Оранжев код за значителни валежи с количества за денонощието между 30 и 50 л/кв.м. е обявен за областите - Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Благоевград.

Струма и Места понижават нивата си

Обстановката в Благоевградска област постепенно се нормализира. Това каза Бисер Михайлов, областен управител на Благоевградска област, ...

Жълт код за значителни валежи с количества за денонощието между 15 и 35 л/кв.м. ще бъде в сила за 14 области в страната - Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Плевен и Видин.

Жълт код за интензивни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Перник, Кюстендил, София-град, София-област, Монтана,Враца, Ловеч и Габрово. Там количества за денонощието ще са между 15 и 30 л/кв.м.

Очаква се повишение на речните нива днес и утре, съобщи междувременно Министерството на околната среда и водите.

Причина са снеготопенето и очакваните валежи. С повишено внимание се следи водосборът на река Тунджа. Очакват се повишения във водосборите и на Марица, Арда, Места и Струма.

В Дунавския басейн речните нива ще се повишат утре като за река Русенски Лом е възможно да бъде достигнат прагът за внимание. Възможни са повишения и в Черноморския басейн, във водосборите на реките Провадийска, Камчия и в поречията по южното Черноморие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com