Опит за преврат в Медицинския университет

1648
Опит за преврат в Медицинския университет

Част от организаторите на общото събрание в Медицинския университет, гласувало смяна на ректора проф. Вихра Миланова с проф. Виктор Златков, са нахлули в Ректората и се опитват насила да завземат помещенията на ректорския кабинет. Това съобщи OFFNews, цитирайки източници от университета.

Скандалите около Медицинския университет започнаха преди седмица, когато бе публикуван одитният доклад на Министерството на образованието, който разкрива злоупотреби от страна на бившия вече ректор проф. Ваньо Митев. В доклада проф. Митев е упрекнат, че приема чуждестранни студенти без изпит по биология и химия, а само с матура.

Кунева за Медицинския университет: Няма да допусна хаос

Няма да допусна хаос. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в коментар относно ситуация...

Установени са и сериозни разлики в заплатите - шофьорът на ректора получавал над 1800 лв., а заплатата на заместник-ректорите доста по-ниска. Скъпо излязла, според министерството, и колата за ректора - почти 180 хиляди лева. Командировките - също, но по думите на Митев си заслужавали - или за привличане на студенти, или за трупане на опит.

Обвиненият в злоупотреба със служебно положение обаче заяви, че при напускането му в банковите сметки на учебното заведение е имало 100 млн. лв. „Персонална атака има срещу мене. Доста от високо трябва да е, за да стане това мълниеносно прокурорско разследване. Може и по-високо от министър да бъде”, заяви тогава проф. Митев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com