Оранжев код за обилни валежи за Източна България

4378
Оранжев код за обилни валежи за Източна България

Оранжев код е обявен за пет области на страната за 30 октомври, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БГНЕС.

Оранжевият код за обилни валежи е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково. В останалата част от страната времето ще е без очаквани необичайни явления.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.

През деня от запад дъждът ще спира, облачността над западните райони още преди обяд ще се разкъсва и намалява. Облачно ще се задържи почти през целия ден над Източна България, но до вечерта и там валежите ще спрат, облачността също ще намалее. Вятърът от северозапад временно ще се усили. Минималната температура ще е около 4°, а максимална 9° - 10°.

В планините ще застудее, като над 1800 - 2000 метра ще вали сняг, по високите части на планините в Западна България ще се образува снежна покривка. По Черноморието вълнението на морето ще е от 1 до 3 бала.

Код "Оранжев" предупреждава за опасно време с прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност, при които са възможни щети и жертви. Гражданите следва да бъдат много внимателни, в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.

Редактор: Десислава Ушатова

Втори ден червен код за Кърджали

Втори ден подред в Кърджали е обявен червен код заради поройните дъждове и бурния вятър, съобщиха от НИМХ. В 7 области на Южна и Север...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com