"Осемте джуджета": Взех решение да избера живота си, вместо фирмата (ВИДЕО)

22253
"Осемте джуджета": Взех решение да избера живота си, вместо фирмата (ВИДЕО)
Снимка: Антикорупционен фонд/ Стопкадър

Разбирам, че животът ми зависи от прокурор в специализирана прокуратура. Защо е така? Каква е тази държава? Всеки един прокурор, който иска да те ограби и да ти вземе това, което си спестявал цял живот и да трябва животът ти да зависи от него. Трябва да избираш между живота си и това, което си заработил цял живот. Това разказва Явор Златанов, бивш съсобственик в заводите "Изамет" и син на другия собственик, Илия Златанов, пред Антикорупционния фонд.

Неговият разказ продължава от момента, в който през март 2020 година е арестуван повторно и заплашен да прехвърли дяловете си от семейната фирма "Изамет" на свързани с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Какво разкри Златанов в първата част на видеото - вижте тук.

След действията на спецорганите Явор Златанов твърди, че разследващите изземват от него 38 кг златни монети и инвестиционно злато, плюс 17 000 евро. А от сейфа на майка му още 550 000 евро, от които 350 хил. били негови.

"Всичките тези ценности прокурорите ги откраднаха и аз го разбрах това от вашите филмчета", разказва той.

Сделка в болницата

Златанов-младши допълни, че докато е под арест, са се възползвали от бъбречната му недостатъчност и в крайна сметка в болница "Лозенец" при присъствие на нотариус, адвокати, включително и държавните охранители от ареста на ул. "Майор Векилски", той подписва прехвърлянето на дяловете си.

"Взех решение да избера живота си вместо фирмата и вместо фабриката и вместо парите, които бях заделил", казва днес мъжът. Златанов-младши прехвърля всичко, докато е в болницата - освен дяловете от фирмите, подписва протоколи от уж общи събрания и дори договор за прехвърляне на търговската марка "Изамет". Той успешно засега стопира вписването на сделките в Търговския регистър. Но заводите "Изамет" се пазят от гардове на "Делта гард", които не позволяват "старите собственици" да припарят, разказаха днес Явор и жена му Емилия.

Всичко е прехвърлено от болницата на лицето което и управлява - Кристиян Христов - 24-годишен боксьор.

"Пепи Еврото иска 350 000 евро"

Разказът на мъжа продължи с това, че докато бил в ареста, до него по адвокат стигнало послание, че "Пепи Еврото иска 350 000 евро". "Иначе със сигурност щели да ме жертват мене и да бъда за назидание на всички останали – и за пример", каза той.

"Докато Иван Гешев е главен прокурор, вие ще правите точно каквото ви кажем". Проговори другата страна от "Осемте джуджета"

Един от основните участници в историята, позната като Осемте джуджета - бизнесменът Явор Златанов, реши да застане пред камерата в инте...

Първо жената на Златанов дава наличните 200 000 евро, а след дни праща още 150 000. Тя твърди, че изнудването става в петък, 20 март 2020 г., когато дава и заявка в банката, а тегленето е в понеделник.

Веднага във вторник Златанов е пуснат от Апелативния специализиран. 

Отделно се оказало, че - според негов приятел след време, адвокaтът му го е "изработил" и само 150-те хиляди били за Петьо Еврото, а 200 000 си заделил.

Междувременно Явор Златанов се сдобил и с второ обвинение – че заедно със счетоводителката му ощетили собственото му частно дружество. По двете досъдебни производства не е известно да има активни действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com