Още 130 сезонни работници от Швеция пътуват към България

4113
Още 130 сезонни работници от Швеция пътуват към България

Още 130 от изпадналите в беда български сезонни работници в Швеция пътуват към България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. 42-ма потеглиха вечерта на 29 юли от Стокхолм с шестте микробуса, изпратени от МВнР. В полунощ отпътуваха и двата автобуса на МО с 88 души.

В посолството на България в шведската столица в момента се намират още 29-ма души, които изчакват потеглилите през уикенда от България 4 автобуса. Първият от тях се очаква да пристигне днес, като по пътя ще прибере и други 17 души от гр. Оребрьо, на 200 км в западна посока от Стокхолм.

Шведската икономика изненада експертите

Шведската икономика нарасна повече от очакваното – с 1,4% през второто тримесечие спрямо първите три месеца на т.г., показаха о...

Вторият автобус ще направи обход на няколко общини на север, където с намират около 40 сезонни работници. Останалите два автобуса се очаква да пристигнат в Стокхолм през следващите дни, поради забавяне на унгарската граница.

През последните 2 седмици служителите на посолството са в денонощен режим на работа. До този момент е оказано съдействие на близо 350 души. С пристигането на новите 4 автобуса ще бъдат извозени още 200 души.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...