Още един гергьовденски трус, този път край Шабла

16970
Още един гергьовденски трус, този път край Шабла
Снимка: Thinkstock

Трето земетресение за днес е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Трусът е с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер и е усетен в 17.07 ч. с епицентър на Черноморското крайбрежие, на изток от Шабла, на север от Тюленово и Камен бряг, с дълбочина 15 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Земетресение с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер беше регистрирано на територията на България рано тази сутрин. Земният трус е усетен в 4,54 ч. с епицентър на 3 км югозападно от Батановци, на 10 км западно от Перник и на 36 км западно от София, с дълбочина 2 км.

Лек трус люшна Самоков на Гергьовден

Лек трус люшна Самоков навръх Гергьовден. Земетресението е било с магнитуд 2,1 по Рихтер и е регистрирано в близост до града. Това съоб...

Геофизичният институт на БАН също отчете земетресението със същия магнитуд, с епицентър южно от Перник и североизточно от Радомир, до Острица, с дълбочина 12 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

По-късно в 13,25 ч. земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано с епицентър на 33 км югоизточно от София, югозападно от язовир Искър, с дълбочина 13 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com