Още обсъждат номинациите за главен съдебен инспектор

11790
Още обсъждат номинациите за главен съдебен инспектор

И днес продължават обсъжданията на номинациите за главен съдебен инспектор в Съюза на съдиите. Резултатите от вътрешносъсловните обсъждания ще бъдат обявени най-вероятно през следващата седмица, заяви председателят на ССБ Таня Маринова пред БНР.

Моментът е критичен, затова полагаме усилие да намерим кандидат, който не само да отговоря на формалнияте изисквания, отбеляза Маринова и допълни: „Процесът продължава, наши колеги обмислят дали да поемат тази отговорност".

Съдиите обсъждат за какво съществува главен съдебен инспектор

Липсата на желаещи за поста на главен съдебен инспектор е довел до вътрешна дискусия в рамките на Съюза на съдиите (ССБ) относно ролята...

Според Маринова, коментарите, че организацията няма да може да излъчи кандидат, са преждевременни: „Живеем с надеждата, че ще успеем. Не зная защо преждевременно всички решиха, че това няма да се случи. Съвсем съзнателно започнахме с идеята, че трябва да има вътрешна консултация".

Задълбочихме дискусията в посока ролята, мястото и бъдещата дейност на Инспектората, уточни още председателят на организацията.

„По никакъв начин не приемам, че магистратите се правят на политици, защото именно това е ролята на съсловната организация - тя трябва да участва в обсъждането на всички въпроси, които касаят съдебните политики, начина на управление на съдебната система", каза Маринова в коментар на репликата на правоъдния министър Златанова за „опита на магистратите да се правят на политици".

 

Няма желаещи за нов главен съдебен инспектор

Нито един от десетте юристи, предложени за главен съдебен инспектор в процедурата, организирана от Съюза на съдиите в България (ССБ),...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com