Осми ден на протести в София (СНИМКИ)

26616
Осми ден на протести в София (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Завърши протестът в центъра на София. За седми пореден ден хиляди души се събраха с искане на оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Както и в предишните дни, протестът се проведе в т.нар. триъгълник на властта между бул. “Дондуков” и бул. “Цар Освободител”. На демонстрацията звучаха познати от протести преди години песни като “Вдигни очи” на Валди Тотев и „Клетва“ на Щурците.

На импровизираната сцена на входа на бившия Партиен дом се събраха поддръжници на движение “Боец”, които скандираха “Мафията вън” и “Гешев е позор, оставка и затвор”. Един от ораторите дори прочете стихотворение на Кольо Босия наречено “Освобождение”. Присъстващите бяха поздравени и от единия от организаторите на протестите адвокат Николай Хаджигенов.

СДВР: Установени са полицаите, употребили сила на протеста, временно са отстранени

Установени са полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените проте...

Новото в триъгълника на властта днес бе импровизирано футболно игрище – с врата точно под прозорците на Министерски съвет и кукла, олицетворяваща премиера. Протестиращите се редуваха да бият дузпи един след друг в знак на протест.

Другата новост в осмия ден на антиправителствен протест бе стол от инквизицията, също поставен на жълтите павета. „Няма леви, няма десни - на всички сме ви бесни!”, гласи един от плакатите.

„Показахме, че българите можем да бъдем обединени, когато се борим срещу беззаконието. Така че, продължаваме напред с ясната идея от утре да осъмнем с един нов парламент. По отношение на флага имаме една идея, която не знаем дали ще се осъществи. Предстои да разберете“, заяви за БГНЕС Бисер Русимов.

След 19.30 часа с протестното шествие, множеството тръгна в посока Орлов мост, като блокира движението по булевардите „Васил Левски” и „ Цар Освободител”. От там през Националния стадион и покрай „канала” се върнаха обратно към триъгълника на властта за кулминацията на протеста.

Каракачанов: Предсрочни избори или ново правителство в рамките на това НС

Два варианта при така създалата се ситуация в страната вижда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Това са предср...

Сред опънатите плакати имаше и такъв, който гласи, че „властта се чисти като вход - отгоре надолу“. Шумното шествие огласи целия столичен център с възгласи „Всеки ден ще е така до победата”. Мощно барабанене непрекъснато съпровождаше хората, които преминаха и по улица „Граф Игнатиев”. Виковете „оставка” и „мафия” получиха съпровод от гайдар.

След протестното шествие, множеството се върна пред Министерски съвет. Както и предишните вечери, след като се стъмни бяха запалени димки в цветовете на националния трибагреник.

Хиляди останаха в т.нар. Триъгълник на властта и след 23 часа. Множеството пееше химна и призоваваше за оставка на правителството.

Протестът завърши около 23,40, когато хората започнаха да се разотиват. В петък от 10,30 сутринта от инициативата "Правосъдие за всеки" обявиха, че ще дадат пресконференция, на която ще представят исканията си за конституционни промени и нови текстове в закони. В 18,30 вечерта пък ще има шествие, което ще тръгне от Съдебната палата, през Народното събрание до Орлов мост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com