Осъдиха войниците, поругали паметник в Карлово

20283
Осъдиха войниците, поругали паметник в Карлово
Снимка: БГНЕС

След като през миналия декември четирима войници поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, двама от тях получиха присъдите си днес.

На редник Моско Пънгов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 години и безвъзмезден труд в полза на обществото – 200 часа. На редник Мустафа Бекташев са наложени същите мерки, като първите две - регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител са за срок от 1 година, а третата - безвъзмезден труд в полза на обществото, е с времетраене 100 часа. Това съобщи говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов, цитиран от „Фокус”.

Прокуратурата повдигна обвинение на войниците, поругали паметник в Карлово

Военно-окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт в Пловдивския военен съд срещу военнослужещите, които в началото на декември...

Уважен е и гражданският иск на пострадалото лице Ивайло Пръмов, в размер на 3000 лева. Пръмов бе пребит от войниците, след като им бе направил забележка за действията.  

Двамата осъдени ще заплатят и разноските по делото.

Припомняме, че в края на миналата година в пияно състояние войниците Моско Пънгов, Мустафа Бекташев, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов уринираха върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. Излизащият от заведение Ивайло Пръмов им направил забележка, при което получил юмрук в лицето и удар с бутилка по главата.  

През януари военните бяха освободени от армията. Случаят възмути карловци, които определят братята Георгиеви като най-значимите исторически личности, родени в техния град, след Васил Левски.

Невиждан наплив на желаещи в армията

Невиждан досега наплив на желаещи да работят като наемни войници в пехотата, отчитат от Въоръжените сили. За едно вакантно място в моме...

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com