От СФСМВР излязоха със забележки за допълнителните възнаграждения в системата

9426
От СФСМВР излязоха със забележки за допълнителните възнаграждения в системата
Снимка: БГНЕС

"СФСМВР не приема начина, по който се извърши награждаване на служители от МВР с оглед работата им по спазване на епидемиологичните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19".

Това се казва в позиция на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) по повод допълнителните възнаграждения за работещите на първа линия в системата за времето на извънредното положение у нас.

"Приветстваме инициативата на г-н Борисов за допълнително финансово стимулиране, което е висока оценка за положените усилия. Приветстваме и положителното отношение към този жест, демонстрирано от граждани и представители на медиите, показващо, че колегите са се справили над очакванията.

Знаем какво коства това на всеки един от нас, зает пряко (или косвено, с логистика) по преодоляване на последствията от пандемията. Именно поради тази причина, без да подлагаме на съмнение безспорната заслуга на полицаите и жандармеристите, поели най-голямата тежест на възникналите форсмажорни обстоятелства от сполетялото ни бедствие, и получаването от тях на най-високата възможна сума, оставаме в силно недоумение от липсата на изработване на общи критерии за това със синдикалните организации в МВР и в частност с най-голямата от тях – СФСМВР", се казва в позиция на синдикалната организация.

Една система с много неизвестни: Кои са въпросите пред МВР през 2020 година?

Защо служители на МВР съдят системата, кога нощният труд ще се заплаща повече от 1 лев на час, и реализира ли се намерението на държава...

"Право, но и пряка отговорност, на ръководството на МВР е да вземе такова решение. По този начин, абсолютно неаргументирано и без реални основания, се стигна до недооценяване на дейността на редица служби в МВР и сериозен субективизъм (на места) в определянето на конкретните служители, които да бъдат наградени.

В известна степен има откровена проява на дискриминация и подценяване на направления на дейност и служители, с което се породи социално напрежение. Липсата на ясни критерии доведе до противоположни оценки на служители с едни и същи задължения", считат още от СФСМВР.

"Ние не сме инициатори на награждаването, не сме и "уважаваният социален партньор", с който да бъде консултирана една такава, по същество, добра мярка. В контекста на горното, не желаем да бъдем асоциирани с последствията от нея", завършва отвореното писмо на СФСМВР.

Темата продължава и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Експерт: Пазаруването на козунаци онлайн крие рискове

Магазини BILLA ще посрещат клиенти и по време на Великденските празници

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com