X
 
 

Отново проблем с правителствения "Фалкон", този път отказала навигацията

4767 4
Отново проблем с правителствения "Фалкон", този път отказала навигацията
Снимка: БГНЕС
Технически проблем в навигацията принудил пилотът на малкия правителствен "Фалкон" да кацне на ръчно управление на летище София. В него пътували премиерът Бойко Борисов и съпровождащата го делегация, връщайки се от посещението в Гърция, съобщава БГНЕС. Самолетът е вече 20-годишен, уточнява "24 часа".

До мярката се стигнало, след като навигационната система отказала напълно. Тя изключила и пилотите не успели да я рестартират, така се е наложило да преминат на ръчен режим. Самолетът е приземен успешно и няма пострадали, благодарение на това, че пилотите познават изключително добре летище "София".

Поемаме риска и който иска, да се качва на Фалкона

"Не ми се коментира тази тема. На който какво му е писано. Нали не си представяте да кажем, че ще купим нов самолет за властта, защото ...

В самолета са пътували 9 души. Премиерът коментира, че само добрата реакция на пилотите е запазила живота на всички на борда.

Правителственият самолет ще бъде спрян от полети, докато се установи точната за аварията, обясни директорът на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков.
Той призова да се закупи нов самолет, който да изпълнява полетите на държавните мъже в държавата: премиерът, президентът, председателят на НС и придружаващите ги делегации.

Това се случва вече много често. В този самолет се возят и болни хора, спешни случаи, апелирам да се помисли за смяна на машината с по-нова, каза Коджейков.

Това е пореден инцидент с правителствения "Фалкон". Последният беше от април тази година. Тогава при кацането на летището в Брюксел самолетът спука гума.

"Фалкон"-ът е кацнал аварийно заради повреден заключващ механизъм

Повреден заключващ механизъм на носовия колесник е причината за принудителното кацане на правителствения самолет „Фалкон“, ...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Борис Трайковски 4 Борис Трайковски преди 2 месеца Профил на трол?
  Ту, язък! А можеше да хапнеме хлебец с жито и чаша вино за Бог да ГО прости! И да има всенародни тържества с кръщаване в Банкя на улицата МУ "15.ноември"!
 • М. Георгиев 3 М. Георгиев преди 2 месеца Профил на трол?
  Г-н Борисов - спрете от полети този самолет и го БРАКУВАЙТЕ.Не подлагайте вашия и на други хора живот на опасност.Купете НОВ - всеки ще Ви разбере!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Третия път ше стане
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Бойко изпитва на собствен гръб резултатите от "мъдрата" му политика. Дано и новите изтребители за бойната ни авиация не са като правителствения му самолет, че... нищо добро не ни очаква тогава.