Парламентът щял да наваксва с извънредни заседания след изборите

813
Парламентът щял да наваксва с извънредни заседания след изборите
Снимка: БГНЕС

Изоставането ще бъде наваксано с извънредни заседания, работата на парламента ще бъде свършена както трябва. Това заяви пред журналисти председателстващият парламента Димитър Главчев.

„Както е предложено решението и гласувано в зала нищо друго не остава за мен, а и за който и да е председател, освен да приеме гласуването. Нищо друго не ни остава, както в други случаи, само да прилагаме Правилника за дейността на Народното събрание. Това няма да забави работата на парламента, ще компенсираме липсата на пленарни заседания”, увери Главчев.

Главчев става председател на НС до изборите

С моя заповед от 3 октомври тази година, непосредствено след внасяне в ЦИК на моята кандидатура за президент на Р България и на Пламен ...

Той уточни, че единственото, което се изключва са пленарните заседания и парламентарният контрол, комисиите работят. „Бъдете сигурни, че ще бъде наваксано изоставането. Вследствие на добрата работа на председателя Цачева законодателната дейност към момента е свършена абсолютно”, заяви Главчев.

Той изрази съмнение решението да е било предварително съгласувано между парламентарните групи. „Това беше спонтанно и абсолютно неочаквано това, което предложиха от "Атака". За мен е изненадваща и такава голяма подкрепа, но колегите в залата може би са решили да се работи нормално, когато няма предизборна обстановка, с което съм принуден да се съглася”, заяви председателстващият парламента.

„Изоставането ще бъде наваксано с извънредни заседания, ако трябва ще има и извънредни заседания, посветени само на парламентарен контрол. Работата на НС ще бъде свършена както трябва. В този период депутатите няма да ползват и служебни автомобили, освен, когато има комисии”, обясни Главчев.

„Има някои хора, които се възползват от положението си на парламентарно представени и поставят в неравностойно положение кандидати в президентската кампания, които не са в НС от една страна. Други, пък се възползват от любезното съдействие на медиите в парламента и използват безплатен медиен пакет, вместо да си платят за предизборна кампания. Заслужава си човек да се замисли и за тези аспекти”, смята още Димитър Главчев.

Изненада: Депутатите ще почиват цял месец преди изборите

Депутатите няма да работят от днес, 12 октомври, до 4 ноември включително заради предизборната кампания за президентските избори. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com