Патриарх Неофит ще оглави панихидата и молебена по случай 3 март

14912
Патриарх Неофит ще оглави панихидата и молебена по случай 3 март
Снимка: БГНЕС

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще оглави утре панихидата и Благодарствения молебен по повод Националния празник 3 март, които ще започнат в 10 ч., след светата Литургия в Патриаршеския катедрален ставропигиален храм-паметник "Св. Александър Невски".

Заедно със съслужащото духовенство – Тивериополският епископ Тихон, патриаршески викарий и председател на църковното настоятелство на катедралата, Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, главния секретар на Светия Синод архим. Герасим, свещеници от БПЦ, представителите на Руската и Румънската православни църкви при Българската патриаршия и богомолния народ, Патриарх Неофит ще отправи молитви към Бога за упокоение душите на всички руски, румънски, фински, украински, беларуски воини и български опълченци, загинали за освобождението на страната ни в Руско-турската освободителна война.

"Звук и светлина" и богата програма за 3 март във Велико Търново

Велико Търново ще отбележи Националния празник на България с богата програма. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Тържествата ще...

След това Светейшия ни патриарх ще отслужи Благодарствен молебен по повод празника на Освобождението на България от османско владичество. Към Всеподателя Бога, от Когото е всяко добро даяние, ще бъдат отправени благодарствени молитви за великия дар на свободата, с който, по Божия милост, се сподоби изстрадалият след петвековно чуждо иго български народ и ще бъде изпросено Божието благословение за благопреуспяването ни във всяко добро дело.

По-късно Негово Светейшество патриарх Неофит и придружаващите го архиереи ще вземат участие в официалните тържества за 3 март пред паметника на Незнайния воин и от 18.30 ч. във вечерните тържества, съобщиха от Св. Синод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com